Zničení úředníci utíkali před Drábkem, nový ministr je chce vrátit

13.08.2013 21:57

Na Úřadech práce za ministrování Jaromíra Drábka nabyly povinnosti pro jednotlivé zaměstnance. Svá místa tak začali houfně opouštět. Nový ministr František Koníček proto chce posílit počty úředníků, a to o 700 lidí.

Zničení úředníci utíkali před Drábkem, nový ministr je chce vrátit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaromír Drábek

Hlavním úkolem Úřadů práce byl boj s nezaměstnaností, po reformě Jaromíra Drábka ale tamějším zaměstnancům přibyly i výplaty sociálních dávek. Mnoho z nich pak přestalo stíhat svoji agendu a zaměstnání opouštělo.

Drábek totiž nechal sloučit krajské pobočky s kontaktními místy. Zaměstnance tak často trápil stres, nábor nových sil by měl těm stávajícím pomoci.

S tím se chce vypořádat nový ministr František Koníček, který slíbil nárůst počtu zaměstnanců o 700 lidí. Letos by tato změna měla vyjít na 49,2 milionu korun navíc, v příštích letech pak 320 milionů ročně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

20:00 Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

Konec vyšetřování vrbětického výbuchu, ke kterému došlo před deseti lety. Stojí za tím Rusko, ale ni…