Dělnická strana sociální spravedlnosti

  • DSSS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.10.2013 22:50:32

DSSS Praha

DSSS Praha

Nenechte se státem šikanovat – kouření je svobodné rozhodnutí každého jedince!























KO DSSS Praha se rozhodla bojovat za práva kuřáků. Máme již dost vládní šikany kuřáků. Kuřáci jsou nuceni se cítit stále provinileji za to, že dělají legální věc dle vlastního svobodného rozhodnutí.  Začalo to nesmyslným zákazem kouření na zastávkách. Dle lékařských výzkumů není pasivní kouření v neuzavřeném prostoru pro ostatní nebezpečné, tudíž se jedná pouze o snahu o diskriminaci a utlačování kuřáků. 

Nadcházející datum 31. 12. 2013 bude posledním dnem, kdy si budeme moci svobodně zapálit cigaretu v restauracích. Odmítáme rozšiřování diskriminačních nařízení zaměřených proti kuřákům. Ať fungují hospody, restaurace a bary jen pro ženy či pro muže, jen pro bílé či pro černé, jen pro staré či pro mladé, jen pro kuřáky či nekuřáky, ale ať o tom vždy jako jediný rozhoduje majitel daného zařízení.

Již v několika zemích se vládní politici pokoušeli zákaz kouření prosazovat. Jediné co to přineslo, byl fakt, že velké hloučky hostů postávaly před restauracemi, dělaly nepořádek a hluk do ranních hodin, jelikož to bylo jediné místo, kde mohli návštěvníci kouřit.

Také nesouhlasíme se současnými hesly na krabičkách cigaret (kouření může zabíjet atd.) a s budoucími nechutnými obrázky. Ptáte se proč?

1.     Stejně jako existuje tzv. placebo efekt. Existuje i jeho opak – nocebo efekt. Jde vlastně o to, že v případě toho, že je kuřák den co den vystavován informacím o svojí „blížící se“ smrti, skutečně statisticky pravděpodobněji dříve zemře či onemocní, než kdyby nápisy a obrázky šikanován nebyl.  Lidská psychika a sugesce je velmi silná, bohužel oběma směry.

2.     Proč jen cigarety? Proč tedy neupozorňovat na vše co má dopad na život a zdraví? V čem jsou cigarety nebezpečnější než alkohol, kola, uzeniny, geneticky modifikovaná zelenina, chemicky nadopované cukrovinky atd. Prosazujeme osvětu na školách o zdravotních dopadech různých stravovacích návyků a životních rozhodnutích jako např. kouřit atd. Ale když se člověk svobodně rozhodne, tak už státem nesmí být nadále diskriminován.

V neposlední řadě jsme i proti neustálému zvyšování daní za tabákové výrobky. V současné době můžete na mnoha místech v Praze spatřit naše plakáty na reklamních plochách, které tyto vládní nápady striktně odmítají.

                                                                                                                        Miloslav Wolf, DiS.           

                                                                                                                        Šéfredaktor Pražského dělníka


Více zde: http://www.dsss-praha.cz/news/nenechte-se-statem-sikanovat-koureni-je-svobodne-rozhodnuti-kazdeho-jedince-/
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama