Doc. JUDr. Miroslav Němec, Ph.D.

  • NÁR.SOC.
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.03.2014 23:23:51

Jsme snad tak hloupý národ, že musíme vybírat do funkcí cizince?

Jsme snad tak hloupý národ, že musíme vybírat do funkcí cizince?

V České republice je řada vysoce kvalifikovaných odborníků a proto není třeba vybírat do řídících postů v organizacích zřizovaných státem cizince.

 

Jsem přesvědčen o tom, že v českém národě je řada vynikajících osobností, vynikajících odborníkůvšeho druhu, vynikajících vědců, lékařů, učitelů, historiků, ale i konstruktérů a řemeslníků, kteří nejen perfektně rozumí své profesi, ale dokáží i řídit a vést lidi správným směrem, a nemusíme tedy, jako nějaká rozvojová země čtvrté kategorie, dávat do důležitých funkcí cizince.

Přesto, že jsem nikdy nebyl žádným nacionalistou a vždy jsem hodnotil lidi jen podle jejich schopností, práce a morálních kvalit, nemohu –jako bezpečnostní odborník - souhlasit s tím, aby byli ještě dnes do významných a nadstandardně placených funkcí u nás, jmenováni cizinci, protože tito nemají žádné české národní cítění, žádnou českou národní sounáležitost a hrdost, česká historie jim nic neříká a z mnohých přímo čiší, jak je jim celý český národ ukradený, protože oni sem přišli pouze vydělávat či vyhledávat senzace, které nás pak většinou poškozují v zahraničí.

Jen těžko můžeme ovlivnit, kdo bude sedět v odpovědných funkcích předsedů představenstva či ředitelů soukromých firem a nadnárodních společností, které sice mají u nás sídlo, ale veškeré jejich zisky jdou do zahraničí, ale zcela jistě můžeme ovlivnit to, kdo sedí, či bude sedět ve státních úřadech a institucích, či dokonce ve funkcích ředitelů dalších organizací a ústavů zřizovaných naším státem.

I když jsem plně přesvědčen o tom, že Ústav pro studium totalitních režimů (ÚSTR), účelově zřízený v Praze, údajně ke studiu našich dějin, je naprosto nadbytečný, neboť je zde řada jiných, vysoce renomovaných, odborných pracovišť, včetně Akademie věd České republiky, které se našimi dějinami dlouhodobě a hlavně objektivně a nezaujatě zaobírají, nejsem schopen pochopit, proč byla do funkce ředitelky tohoto privilegovaného a ryze českého Ústavu pro studium totalitních režimů nominována jaká-si cizinka francouzské národnosti – francouzská historička Muriel Blaiveová (narozená v roce 1969), která se o funkci ředitelky ÚSTR dokonce ucházela již v roce 2010 a která nyní, po druhém kole výběrového řízení, dokonce vede před dalšími uchazeči a klidně se i může stát, že bude již v dubnu 2014 do funkce ředitelky ÚSTRu tamní, zatím neúplnou, a rádoby „vědeckou radou“ jmenována. Nikoho zatím nenapadlo, že tato francouzská historička sem mohla být klidně účelově vyslána našimi francouzskými „spojenci“, resp. tamní francouzskou tajnou službou, protože každá informace z cizích a velmi důležitých archivů se může někdy hodit?

Je to stejná situace, jako kdyby měl být ředitelem CIA jmenován Rus, ředitelem KGB Američan, a nebo ředitelem naší BIS Korejec. O tom, že v těchto zemích tací uchazeči jsou a tyto funkce by i dokonce sami chtěli, není vůbec pochyb, ale každý normální stát si chrání svoje vlastní zájmy, svoji bezpečnost a svoje občany a jejich oprávněná práva - a nahlížet do jakýchkoliv citlivých spisů, včetně detailů, si od jakýchkoliv, byť dnes již spřátelených, cizinců nenechá ani náhodou. Natož, aby jim jakékoliv takové údaje ještě dával na zlatém podnosu v podobě „Archivu bezpečnostních složek“, který mimo jiné obsahuje i veškeré archiválie našich tajných služeb, a ještě je za to ze svých peněz nadstandardně platil.

Přemýšlejte o tom vážení a zabraňte dalším únikům „našich“ informací a škodám, které nelze již nikdy „ex – post“ napravit. A právě zde bychom se měli poučit z historie.

Doc. JUDr. Miroslav NĚMEC, Ph.D.

Stínový ministr vnitra za LEV 21 a kandidát LEV 21 do Evropského parlamentu

瑩潩
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama