Doc. JUDr. Zdeněk Koudelka, Ph.D.

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.02.2024 12:07:00

Zemědělci proti zelenému údělu

Zemědělci proti zelenému údělu

Zemědělci ohlásili protest 19. 2. 2024 v Praze s centrem na Malostranském náměstí a druhý na 22. 2. 2024. Jejich protest podporuji, jde o nás všechny.

Zemědělci protestují z více důvodů. Avšak dobře znají prioritu, proto na první místo dali STOP GREEN DEALU, neboli zelenému údělu. Již kvůli boji proti zelenému údělu Evropské komise je správné jejich protest podporovat.

Politika zeleného údělu organizovaná Evropskou komisí je novodobým největším rabováním majetku srovnatelný se zestátňováním na počátku nástupu komunismu. Komunisté zabavovali především velký podnikatelský majetek s ideologickým zdůvodněním, že výrobní prostředky mají být zespolečenštěny, aby se změnila společnost ve společnost komunistickou, a tak zavládl „ráj na zemi“. Jako řada předchozích společenských experimentů i komunismus skončil debaklem. Podstatou komunistického přesouvání majetku bylo zabavení majetku menšiny s vidinou, že bude líp a nastane společnost bez vykořisťování.

Zelený úděl Evropské komise a komunismus má společný základ v tom, že samy sebe prohlašují za vědecké, vycházející z teorií klimatického alarmismu či vědeckého komunismu. Obě jsou to však ideologie pavědecké, kdy určitá fakta míchají se smyšlenkami. V podstatě jejich údajná vědeckost vychází z víry, že to, co tyto teorie říkají a předvídají o budoucnosti, je správné a jinak to nebude. Ideologie se halí do roucha víry jako novodobé kacířství. Ideologie komunismu i klimatického alarmismu není vědou, ani náboženstvím.

Porovnáme-li komunistický experiment se zeleným údělem, mají společnou snahu o okradení lidí. Ovšem zatímco komunisté zcizovali majetek podnikatelům, propagátoři zeleného údělu systémem emisních povolenek, energetických daní, zákazem či omezováním levných technologií, jako spalovací motory, rabují majetek všech, včetně chudých. Takto zcizené peníze pak pod dozorem Evropské komise jsou přihrávány omezené skupince vybraných příjemců, ať jsou to výrobci tzv. obnovitelné energie, elektroaut či vlastníci zděděných objektů v rámci lidovecké dotace oprav dům po babičce. Prostě formou daní a dalších plateb jsou okrádáni všichni ve prospěch nemnoha.

Další odlišností zeleného údělu od komunistické utopie či obdobných hnutí je, že zatímco se dříve sliboval ráj na zemi, nyní propagátoři zelené politiky hlásají omezení růstu, zchudnutí a radikálové i razantní omezení lidské populace či dokonce její zničení. Je to hlásání další chiliastické vize o zničení světa nejhrubšího zrna.

Zatímco Fialovo vláda patolízá zničující politice zeleného údělu, zemědělci se této politice chtějí postavit. Je to šance, jak zatáhnout za ruční brzdu, když řidič v podobě naší vlády ztratil pojem o realitě provozu. Je to šance postavit se zelenému údělu jako obrovské zlodějně a omezování svobody lidí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama