Doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc.

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.10.2023 12:12:00

Hlavní město prověřilo protipovodňovou ochranu

Hlavní město prověřilo protipovodňovou ochranu

Magistrát hl. m. Prahy při svém každoročním cvičení výstavby mobilních prvků protipovodňové ochrany prověřil na Zbraslavi připravenost na případnou povodeň ve spolupráci se Správou služeb hl. m. Prahy a složkami IZS.

 O víkendu postavili hasiči, a členové Aktivních záloh Armády ČR mobilní hrazení o délce přes 250 metrů.

Cvičná výstavba mobilních prvků protipovodňové ochrany hl. m. Prahy se uskutečnila v ulicích K Přehradám, U Loděnice a Žitavského. V ulici U Loděnice byla provedena čerpací zkouška na povodňovém čerpacím místě. Všechny úseky výstavby mobilního hrazení byly stavěny najednou z důvodu urychlení cvičení s ohledem na dobu jeho konání v obydlené oblasti.

„Jak už jsem několikrát zdůraznil, protipovodňovou ochranu Prahy a jejích obyvatel bereme mimořádně vážně. Proto jsou nutná i pravidelná cvičení, jako je toto na Zbraslavi. Po záplavách z předchozích desetiletích musíme být na tuto hrozbu lépe připraveni,“ uvedl primátor Prahy Bohuslav Svoboda.

Zároveň se uskutečnilo cvičení na Operačním středisku Krizového štábu hl. m. Prahy, Operačním středisku Správy služeb hl. m. Prahy a operačních střediscích složek IZS. Před zahájením samotného cvičení byl cvičně svolán Krizový štáb hl. m. Prahy.

Celková délka mobilního hrazení v této oblasti je 256,5 metru a výška 1,15 až 6,2 metru. Celkem čítá 989 kusů hradidel, 75 kusů slupic, 37 kusů podpěr a 172 stahovacích tyčí s celkovou hmotností téměř 30 tun.

Cvičení výstavby mobilních prvků protipovodňové ochrany hlavního města Prahy se konají pravidelně již od roku 2005.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama