Doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc.

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.01.2024 12:07:00

Nová moderní škola, plánované sídlo záchranky i volnočasové aktivity

Nová moderní škola, plánované sídlo záchranky i volnočasové aktivity

Primátor Bohuslav Svoboda pokračuje ve svých návštěvách městských částí. V minulém týdnu navštívil Městskou část Praha 9.

 Její starosta Tomáš Portlík ho provedl novou Základní a mateřskou školou Elektra. Prohlédl si zde také polikliniku, kde bude brzy sídlit podstatná část Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy.

Pražský primátor zahájil návštěvu Prahy 9 v Základní a mateřské škole Elektra. „Je to první škola v číslovaných městských částech, která se postavila za posledních 30 let,“ řekl starosta Prahy 9 Tomáš Portlík. Stavba stála 570 milionů korun, Praha na ni přispěla polovinu této částky. Školu může navštěvovat až 800 žáků základní školy a 70 dětí školy mateřské. „Úspornost, praktičnost a efektivita školy Elektra na mě udělaly velký dojem. Včetně takových nápadů, jako je hřiště na střeše, nebo poměrně velkokapacitní garáže,“ komentoval prohlídku primátor Bohuslav Svoboda. Plán je postavit další školu na přilehlém pozemku, kde by měla vzniknout i střední škola.

Poté se primátor jel podívat na Polikliniku Praha 9. Zde by mělo v dohledné době vzniknout sídlo Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy. „Projekt počítá s tím, že až bude dokončeno plánované sídlo pražské záchranky, budou upravené prostory použity jako ordinace pro lékaře, kteří budou na prosecké poliklinice působit,“ uvedl starosta Tomáš Portlík. Primátor Bohuslav Svoboda záměr ocenil, stejně jako provoz samotné polikliniky. „Například rehabilitační pracoviště je na špičkové úrovni, jsem velice rád, že Pražané mají tak profesionální péči,“ komentoval primátor.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama