Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.09.2013 14:40:37

Opravdu chtějí všichni čeští politici obyvatelstvo tupé a nevzdělané?

Opravdu chtějí všichni čeští politici obyvatelstvo tupé a nevzdělané?

Poslední dny se rozvinula diskuse o dabování zahraničních filmů. Do stojatých vod české dabingové praxe hodila kámen Česká středoškolská unie.

A byl to pořádný šutr, který rozdělil diváctvo. Konečně se tato problematika stává předmětem veřejné diskuse! Nemohu ale souhlasit s panem Macháčkem z Reflexu, který podezírá politiky, že preferují dabing a chtějí tupé obyvatelstvo. Tedy alespoň ne všichni.

TOP 09 se hlásí jednoznačně k omezení dabingu. Má to ve svém sněmovním programu z roku 2011, ve volebním programu TOP 09 v roce 2013. Opakovaně se k této otázce vracíme, naposledy autorka článku v Lidových novinách v dubnu 2013.

Vysílání vybraných zahraničních filmů v původním znění s titulky může pomoci zlepšit jazykovou znalost a proměňuje přístup k cizím jazykům celkově. Ve Skandinávii to vědí už dávno.

Je dobře, že to řekli právě studenti, o jejich vzdělávání, a potažmo budoucnost, se tu hraje. Čím více lidí se k tomuto požadavku přidá, tím lépe. Pochybné a nepodložené argumenty České televize o nižší míře sledovanosti tím ztrácejí na věrohodnosti.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama