Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.05.2013 14:38:08

Prezident Zeman prohrál bitvu, ministr Fiala ale také

Prezident Zeman prohrál bitvu, ministr Fiala ale také

Dohoda prezidenta a ministra školství připomíná chytrou horákyni. Chytračit s akademickými hodnostmi se ale nevyplácí.

Normal 0 21

Ať už profesorský dekret převezme docent Putna poštou či osobně, veřejně či pokoutně, za světla či ve tmě, s fanfárami či bez, s prezidentem kádrování adeptů na profesory už bude navždy spojené.

Je nutné ocenit jednotný postoj akademické obce, která se postavila  za rozhodnutí Vědecké rady Univerzity Karlovy a ukázala, že chápe vážnost problému. Akademická obec zareagovala rychle a spontánně v sebezáchovném jednání. Osobní antipatie nepatří do udělování vědeckopedagogických hodností.

Prezident Zeman svými útoky na docenta Putnu jenom zdůraznil svoji nelibost vůči jeho osobě. Předávání dekretů mimo hlavní ceremoniál je řešení počesku. Novelou vysokoškolského zákona a změnou kompetencí se snad vyhneme dalšímu kádrování akademiků, ale budeme vždycky muset měnit zákon, když prezident selže?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama