Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.07.2015 11:20:39 - Hanick

200 let se USA poučují ze svých chyb?

A kdy, podle Vás, konečně pochopí, že vojensky ovládnout svět nelze i kdyby měli třeba dvojnásobek základen v cizích zemích? Vždyť i žák osmé třídy vidí jasně, kam za celou dobu existence USA jejich politika směřuje !!! Směrem vydělat za každou cenu - i za cenu lidských životů. Nebo se mýlím?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.07.2015 9:49:44 - Ing. Antonín Seďa
 Nemýlíte ,protože ono to tak z venku vypadá .Nicméně USA jsou velmi demokratická země,protože tam na rozdíl od Evropy, vychází demokracie zespodu. To co vidím já jako největší problém, je nadvláda ekonomiky a finančních skupin nad politikou,zejména z pohledu zahraniční politiky USA. Je nutno si uvědomit, že všechny velmocí usilují především o zajištění surovin, energie a bezpečnosti. Mimochodem všechny války mají kořeny v těchto cílech, někdy skrývaných za náboženské svobody či demokratické principy. Takže z tohoto pohledu je nutno vidět i současnou situaci v SAHELU či Krymu a východní Ukrajině . USA mají zažité demokratické hodnoty pod kůží ,ale problémem je, kdo vlastně politiku ovládá a určuje její pohyb. A tady mám obecně své výhrady, a to nejen v americké politice ,ale i politice evropské . Proto je důležité nepaušalizovat a negeneralizovat ,ale je nutné se dívat na jednotlivé případy samostatně a rozvážně .Prostě proto, že nic není pouze bílé či pouze černé.