Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.05.2015 20:54:09 - robotemil

Pane poslanče,

když se RF brání a udělá totéž co USA (Kosovo), tak je to porušování práva. Když USA bezdůvodně napadnou Afghanistán, Irak, Lybii, Sýrii, Jugoslávii bez souhlasu RB OSN, tak je to v pořádku, že ? Nemáte náhodou ten metr na měření porušování mezinárodního práva pro USA nějak jinak dlouhý ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.05.2015 13:47:02 - Ing. Antonín Seďa
 Ne, mám stále stejný metr. Otázka Kosova a Daytonských smluv je spíše politickou než vojenskou problematikou a po pravdě řečeno, uznání Kosova pravicovou českou vládou bylo chybou. Irák byl napaden z důvodu porušování lidských práv a na základě rezoluce RB OSN. Podobně i spojenecké zásahy v Lybii či Sýrii. Co se týká Afghánistánu, tak po útoku na Světové obchodní centrum v NY byl poprvé v historii uplatněn na základě požadavku USA čl.5. Mimochodem i mise ISAF byla vedena pod mandátem RB OSN. Pokud hovoříte o anexi Krymu jako o braně RF, pak opravdu nevím, co na to dodat. RF porušila mezinárodní smlouvy a zejména suverenitu Ukrajiny. Pokud tomuto říkáte obrana, tak se nemůžeme shodnout. Souhlasím s tím, že kdyby jste použil slova obrana národních zájmů, tak bych chápal o čem hovoříte. Nicméně ani to by nezměnilo nic na skutečnosti, že se v případě Krymu jedná o porušení mezinárodních závazků.