Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.07.2017 21:03:22 - laco

Reálné výsledky práce politiků

Podle právě vydané studie OECD reálná mzda v Česku oproti předkrizovému období, tedy ve srovnání s dobou téměř před deseti lety, poklesla o téměř neuvěřitelných 15 procent. S ohledem na skutečnost, že i Vy se ve vrcholové politice pohybujete více než posledních deset let, obracím se na Vás s dotazem, jak hodnotíte svoji práci vrcholového politika, díky níž pracujícím lidem poklesla reálná mzda o 15 %.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.07.2017 7:47:46 - Ing. Antonín Seďa
 Já se za svoji práci nestydím a problém výši mezd nejen sleduji, ale aktivně pro zvýšení mezd a platů také něco dělám. Předně, ve sledovaném období deseti let, to je od roku 2007, tu vládla sedm let pravicová vláda a pak rok Rusnokova vláda. A sám víte nejlépe, že to byla ODS, VV, TOP 09, KDU-ČSL a STAN, kteří v rámci škrtů seškrtaly nejen seniorům, ale i státním zaměstnancům. To se odrazilo v tom, že i v podnicích mzdy stagnovaly a jejich reálnou hodnotu snižovala všudypřítomná inflace. A od roku 2013, kdy je ve vládě ČSSD, tak se snažíme tyto chyby předchozích vlád napravit. Zvyšujeme minimální mzdu, což se odráží ve zvýšení mezd v podnikatelském prostředí. Valorizujeme důchody, včetně úpravy možností vládou zvýšit důchod nad rámec inflace a zvýšení mezd. Dorovnali jsme platy státním zaměstnancům, zvýšili jsme odměňování v sociálních službách a ve zdravotnictví. A v tomto trendu hodláme pokračovat i nadále. A to bez ohledu na to, zda sociální demokracie v nadcházejících volbách uspěje či nikoliv. Ale po pravdě řečeno, z vládní pozice se tato politika prosazuje snadněji, to vám snad říkat nemusím. Jinak osobně navštěvuji podniky a firma ve Zlínském kraji a podporuji růst mezd. Byla to ČSSD, která se postavila za oprávněné požadavky odborů v Mitasu či Albertu. A také podporujeme a v rámci kampaně osobně podpořím iniciativu odborů KonecLevnéPráce. Takže ano, v tomto ohledu mám čisté svědomí.