Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.10.2015 13:25:32 - Bulva

pomoc Řecku

Sobotka chce vědět, co se stalo s penězi, které dostalo Řecko na ochranu vnějších hranic schengenského prostoru. To se o to doteď nikdo nezajímal? Nejsem expert na EU, ale s dotacemi jsou stále nějaké problémy a všichni si stěžují na byrokracii. Hlídá si ale EU i to, na co používá daná země peníze, které jsou ji poskytnuty mimořádně kvůli nějaké události-např. na ochranu před uprchlíky?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.10.2015 16:46:29 - Ing. Antonín Seďa
 Obecně mohu potvrdit, že si EU hlídá peníze a to velmi dobře. Týká se to zejména dotací z evropských fondů. Pokud se týká Řecka a výpomoci s uprchlickou krizí, pak opravdu nevím, zda tyto peníze byly kontrolovány, respektive poskytnuté finance byly dány k jasným účelům a tak by kontrola měla směřovat k tomu, zda byly účelně a efektivně použity k těmto účelům a k ničemu jinému. Přesto se domnívám, že kontrola jistě existuje, je jen otázkou zda již proběhla či nikoliv. Pokud migrační vlna trvá tak spíše předpokládám, že ještě neproběhla. Jako poslanec PS PČR nemám kompetence vůči EP či EK. Děkuji za pochopení.