Ing. Bc. Miroslav Krejča, CSc.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.05.2010 16:34:48

Populismus versus rozum

Populismus versus rozum

Poslanecká sněmovna na své poslední 79. schůzi v tomto končícím volebním období přehlasovala v úterý 18. května na pět pokusů zamítnutí Senátem zahrádkářského zákona.

Schválila tak limitními 101 hlasy zákon, který jak vládní, tak senátní legislativa klasifikovala jako špatný a nadbytečný. Zákon, který se brutálním způsobem “vlámává“ do stavebního zákona, zákona o sdružování občanů, občanského zákoníku, zákona o ochraně přírody a krajiny a zapleveluje už tak nepřehledný právní řád České republiky. Zákon, který zcela popírá rekreační funkci zahrádek. Zákon, který zahrádkářům dovoluje na zahrádkové parcele pouze plošně limitovanou zahradní chatku a skleník. Zákon, který je naopak tlačí zcela v duchu předlistopadových praktik do budování společenské místnosti a klubovny a zabývat se v nich kolektivně a především organizovaně různými „bohulibými“ činnostmi. Zákon, který může bez udání důvodu zbavit zahrádkáře jak pozemku, tak staveb na nich. Zákon, kterým se vracíme před rok 1989. Zákon, který asi nikdo z těch, kdo jej tak disciplinovaně a bezmyšlenkovitě odhlasoval pod taktovkou svých dirigentů, nečetl a nepromýšlel jeho možné reálné dopady. Paní poslankyně, páni poslanci, „děkuji“ za další legislativní paskvil z vaší dílny.  Z oken Kolovratského paláce, ve kterém mám svoji kancelář, vzhlížím teď s nadějí k Hradu. Protože už jen veto prezidenta republiky může zastavit tento nesmysl.

 

Miroslav Krejča

zahrádkář a senátor

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama