Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.04.2014 11:08:55

Podraz a ostuda průzkumníků

Podraz a ostuda průzkumníků

Bylo mně trochu divné, proč dr. Herzmann a Data Collect přichází se svým průzkumem k šancím stran ve volbách do EP 22. 4., tedy těsně po Velikonocích.

 Mimochodem, i opticky diletantštější průzkum jsem už dlouho neviděl. Ankety pořádané na jednotlivých serverech mají zhruba stejnou validitu, tedy velmi malou. Herzmann sám své „dílo“ nazývá experimentem. Dalekosáhlé závěry z výsledků průzkumu uskutečnila řada centrálních českých médií. Přitom je známo, že má-li být vzorek respondentů reprezentativní, měl by se pohybovat kolem tisíce dotazovaných. Ve vzorku dr. Herzmanna jich bylo pouze 500 (slovy: pět set) a z toho polovina byla dotazována telefonicky…(!).

Po zveřejnění „televizního“ průzkumu zajišťovaného tradičně Medianem (spolupracujícím dříve s Langerovou ODS) a STEMem (spolupracujícím s ČSSD a TOP 09) jsem pochopil. Herzmannův průzkum byl prvním výstřelem z Aurory, který v dojemné shodě několika dní měl potvrdit validitu „televizního“ průzkumu.

Podle dlouhodobě nejpřesnějších průzkumů agentury SANEP se podpora strany LEV 21 pro volby do EP pohybuje v únoru až dubnu mezi 4 – 4,9%. Podle „televizních“ průzkumů a „experimentální“ analytické metody dr. Herzmanna je tomu jinak a já se nebudu moci zúčastnit debat dvanácti lídrů stran kandidujících do EP. Asi proto, aby se neukázala věcná a diskusní nedostatečnost Teličků, Kellerů a spol..

Sorry, nemohu celou věc hodnotit jinak než jako podraz. Vlastně, česká politika je jeden velký podraz.

Jiří Paroubek, expremiér a lídr strany LEV 21 pro volby do EP 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama