Ing. Jitka Volfová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.10.2023 15:18:00

Dobrovolní hasiči z Dobranova mají nový vůz

Dobrovolní hasiči z Dobranova mají nový vůz

Hasiči z dobrovolné jednotky v Dobranově mají nový vůz. Automobil zn. Ford Transit koupilo jednotce město Česká Lípa za 1,2 mil. Kč. Oficiálně automobil hasiči převzali od starostky města Česká Lípa Jitky Volfové v úterý 17. října 2023.

Automobil budou hasiči využívat především pro transport hasičů přímo do místa zásahu. Zároveň automobil může sloužit jako přechodné útočiště občanů při zásahu, využije se také v situacích, kdy je nutné zajistit náhradní přístřeší při evakuaci obyvatelstva. Do automobilu je možné naložit velké množství potřebných věcí, jako jsou stany, várnice či mobilní lůžka.

Na pořízení automobilu získalo město dotaci z Ministerstva vnitra ve výši 450 000,00 Kč a z dotačního programu Libereckého kraje 300 000,00 Kč. 

„Práce hasičů je nebezpečná, a proto je třeba, aby měli příslušné, kvalitní vybavení. Jsem ráda, že město Česká Lípa dokázalo najít prostředky a pořídit dobranovským hasičům automobil, který potřebují, i když bych si přála, aby jej využívali co nejméně. Práce hasičů, a zvlášť těch dobrovolných, kteří činnost vykonávají mimo svá zaměstnání, je obdivuhodná a velmi si jí vážím,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama