Ing. Josef Bernard

  • Plzeňský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.03.2020 6:38:00

Všichni dělají maximum pro to, abychom to zvládli

Všichni dělají maximum pro to, abychom to zvládli

Komentář na facebookovém profilu ke koronaviru

Chtěl bych především poděkovat všem, kteří se zapojili do boje proti nákaze koronavirem. Před chvílí jsem skončil jednání zúženého krizového štábu a musím říct, že všichni dělají maximum proto, abychom to, co se na nás valí, zvládli!

Zatím aktuální stav v Plzeňském kraji je 17 lidí s pozitivním nálezem (žádný z nich není v kritickém stavu). Všichni s pozitivním nálezem jsou lidé, kteří se vrátili z pobytu v zahraničí. Celkově jsme už otestovali bezmála 800 lidí.

Doposud jsme odběry zvládali s pomocí sanitek a odběrných míst ve Fakultní nemocnici. Nyní si už situace žádá aktivovat stacionární odběrová místa. První jsme už dnes otevřeli v Rokycanech. Zítra otvíráme v Domažlicích a vybavením a personálem jsme schopni těchto míst zabezpečit až 5 v našich krajských nemocnicích.

Chtěl bych poděkovat medikům a studentům Fakulty zdravotnických studií, kteří se hlásí jako dobrovolníci a v současné době jsou školeni na provádění odběrů.

Stále se potýkáme s nedostatkem ochranných oděvů z polypropylenu (gramáž minimálně 100g/m2). Pořád hledáme švadleny do dílen především v Plzni, proto prosím všechny, kteří by chtěli pomoct přihlaste se na webových stránkách Plzeňského kraje. Velké poděkování patří Střední živnostenské škole v Plané, kde rozběhli dílnu na výrobu roušek a pracuje tam už 22 osob.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama