Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.07.2013 16:30:32 - Anonymous

Budou vyšetřováni i lidi typu Havla a Schwarzenberga?

Jste mým hrdinou, fandím Vám a moc si přeji aby jste uspěl, za dosavadní kroky moc děkuji, začalo se mi o trochu lépe dýchat. Zajímalo by mě, jestli budou prošetřováni i lidi typu Schwarzenberga, kteří získali restitucí neprávem nabitý majetek? Mé rodině byl navrácen majetek cca max do 10% skutečně zabaveného majetku ale tento pán díky Rakouským zákonům dostal skoro vše. Jak je možné, že v ČR uplatní někdo zákony jiné země na český majetek? Podotýkám, že nejsem nijak hladový na peníze a zmíněné restituce mu nezávidím, sám jsem svůj majetek nechal družstvu a ani mě to nemrzí, nebaví mne hromadit majetek. Jde mi jen o spravedlnost, ve kterou za 20let rozkrádání ČR moc nevěřím. A nakonec i ty restituce pro církev je podvod jako hrom, když na většinu majetku nemají ani žádný doklad. V případě obyčejného občana byla taková restituce zamítnuta, proto se o spravedlnosti nedá mluvit ani v tomto případě.Církev spolupracovala dokonce i s nacisty, dá se to i poměrně dobře doložit. Přeji hezký den

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.08.2013 10:55:52 - Ing. Miloš Zeman
Dobrý den, co se týče jakéhokoliv vyšetřování, já osobně žádné iniciovat nebudu, jelikož věřím v nezávislost všech vyšetřovacích složek a v nezávislost soudů. Nedávno jsem na Pražském hradě přijal Nejvyššího státního zástupce Ivo Ištvána a věřím, že ve své funkci udělá maximum možného, aby byli dopadeni ti, co si to zaslouží. Co se týče církevních restitucí, od samého začátku jejich projednávání jsem vystupoval proti přijetí. Jelikož ale toto navrácení bylo schváleno, hledám jiný způsob a tím je například domluvy s církevními hodnostáři, aby alespoň za část těchto peněz z církevních restitucí byly vybudovány hospice případně jiná sociální zařízení pro potřebné.