Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.08.2010 10:17:13

Nobelova cena pro ministra financí

Nobelova cena pro ministra financí

Říká se o hejtmanech, že jsou neomezenými vládci krajů. S Nečasovou vládou se však tato idea poměrně rychle bortí.

Domeček z karet jim začíná rozfoukávat vládní trojkoalice. Musíme uznat, že jediným, kdo se občanů snaží zastat, je šéf Asociace krajů ČR Michal Hašek. Je otázkou, jak dlouho vydrží a kolik bude mít sil bránit lidi v České republice.

Ministr financí Miroslav Kalousek prý na jednání kabinetu zdůvodnil, že vláda musí hledat úspory. Úžasný objev hodný ministra financí! Systémem »Jen ať se to nedotkne nás« sdělil další objev: Kraje budou muset hledat prostředky. Třetí objev pana ministra Kalouska je hodný objevu přímo světového: kraje prý mají rezervy.

Myslím, že Nobelova cena by byla jen slabým ohodnocením jeho rozhledu. Tento objev pana ministra má hodnotu téměř dvě miliardy korun, které budou chybět krajům. Kraj však není pouze noblesní budova, ve které sídlí hejtman, je to spousta obcí a měst, ze kterých se tento územní celek skládá.

Pokud tato vláda chce škrtnout od roku 2011 7,5 procenta kofinancování projektů z Regionálních operačních programů EU státem, bude to mít dopad na každého z nás. Projekty jsou fakticky rozjeté a jejich zastavení bude patrně nelibě nést i Evropská unie. Z těchto programů se financují akce, které vytvářejí i další zaměstnanecké příležitosti. Je to nejjednodušší způsob, jak obcím a městům pomoci.

A tak, pane ministře Kalousku, vzdejte se Nobelovy ceny a popřemýšlejte o tom, že i v krajích ležících daleko od Prahy žijí lidé a ne nesvéprávné bytosti. A více věřte hejtmanům, byť nejsou členy TOP 09.

Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM a poslankyně PČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama