Ing. Rudolf Kozák

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.07.2012 13:47:16

Je třeba dát vše do pořádku

Je třeba dát vše do pořádku

Kvůli korupci na dotačním úřadu ROP Severozápad bude zbrzděn rozvoj obcí na celém severozápadu Čech. Selhání několika jednotlivců přinese problémy tisícům obyvatel obcí, které do dotačních programů vkládaly naděje na svůj rozvoj.

Musíme nyní doufat v rychlé vyšetření celé kauzy a ještě rychlejší nápravu úřadu. Potom snad nebudou dotace úplně ztraceny.

Případ korupce na dotačním úřadu ukázal dvě věci: Zaprvé - korupce zasahuje skutečně i nejvyšší místa bez ohledu na to, jaký mají tito zaměstnanci plat.

Pravidlo, že vysoké platy jsou ochranou proti korupci tu tak dostává vážné trhliny. A zadruhé - policie už není ustrašená a bezzubá organizace, ale jde tvrdě po těch, kteří porušují zákon bez ohledu na jejich postavení.

Obojí můžeme považovat za dobré zprávy. Velké případy korupce zavřou pusu všem, kteří požadují stále více peněz pro vysoce postavené manažery, úředníky a další zaměstnance. To je v současné ekonomické situaci jen dobře. A policie, vzbuzující strach ve všech, kteří nemají pevné morální hodnoty a přemýšlejí o tom, jak zákony obejít, je přesně ten model, který zatím opravdu potřebujeme.

Ing. Rudolf Kozák, kandidát do Senátu Parlamentu ČR za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama