Ing. Vladimír Derner

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.03.2010 9:00:00

Ke kauze Atol

Ke kauze Atol

Podzimní volby vyřeší dlouhotrvající nevýhodnou smlouvu s Atolem.

Kauza Atol je podle lidovců v současné době neřešitelná. Jedinou šancí je změna ve vedení města. Vicehejtman Vladimír Derner, který vyčerpal všechny dostupné možnosti, prohlásil, že v případě vítězství v podzimních komunálních volbách, dojde k okamžitému zrušení nevýhodné smlouvy s Atolem.

„Realita je taková, že město i nadále parkování dotuje, protože platí stání pro invalidy, městskou policii a ročně splácí devět milionů za parkovací dům pod pivovarem. Navíc výstavba tisíce nových parkovacích míst, ke které se Atol zavázal, nevyřeší v žádném případě parkovací deficit,“ vysvětluje vicehejtman Derner a dodává, že kdyby se město nedopustilo chyb při investování, například do autobusového terminálu, mohlo by bez problémů do parkování vložit z vlastních zdrojů více než sto milionů korun. Ve smlouvě mezi městem a Atolem je zakotven princip samofinancování, což znamená, že všechny další peníze do investic půjdou z plateb od občanů. Okresní předseda lidovců Petr Stejskal dále vysvětluje: Smlouva vůbec neřeší problém automobilové dopravy a parkování, pouze došlo ke zpoplatnění parkovacích míst. Navíc tyto příjmy inkasuje soukromá firma, nikoliv město.“ Další nevýhodnost této smlouvy pro občany ukázala letošní sněhová nadílka, kdy firma Atol neodklízela sníh na parkovištích, protože to nemá ve smlouvě za povinnost.

„V uplynulém roce jsme podali návrh na zrušení smlouvy. Podněty byly podány na protimonopolní úřad, ministerstvo vnitra a ministerstvo financí s tím výsledkem, že řešení není v jejich kompetenci,“ popisuje dlouhotrvající snahy Derner. Proto došlo k návrhu odkoupení akcií Atolu městem. Přesto, že se jedná o jednoduché řešení, které je korektní vůči akcionářům Atolu, byl tento návrh zamítnut. „Nechali jsme tedy zpracovat právní analýzy, ze kterých vyšlo to, že soudní cesta není možná, protože město i firma si za smlouvou stojí,“ končí výčet všech možných variant k vyřešení této kauzy Vladimír Derner.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama