Ing. Vladimír Derner

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.03.2010 19:09:00

PPP projekty u nás končí průšvihem

PPP projekty u nás končí průšvihem

Reakce náměstka hejtmana Královéhradeckého kraje k projektům PPP.

Reakce náměstka hejtmana Královéhradeckého kraje Ing. Vladimíra Dernera, pětky na kandidátní listině KDU-ČSL, k projektům PPP ve Východních Čechách.

Možná si na tu blamáž pamatujete. Bývalé vedení Pardubického kraje chtělo sehnat sponzora, který by zaplatil rekonstrukci pardubické nemocnice. Na oplátku by pak 30 let provozoval medicínské části zařízení.

Byl by to pěkný kšeft. Pro všechny. Pardubická nemocnice se měla stát výkladní skříní českého zdravotnictví. Mělo to jen jeden háček: do konkurzu se nepřihlásil žádný zájemce a doposud jediný východočeský projekt PPP byl před rokem odpískán.

„Na přípravě projektu kraj promrhal 20 milionů a nic z toho,“ zlobí se nynější hejtman Radko Martínek.

Důvodů fiaska bylo několik. Hrozící omezování péče v nemocnici, hospodářská krize, kdy banky přestaly poskytovat úvěry, i převod nemocnice na akciovou společnost a možnost její privatizace.

Debaklem skončily i veškeré ostatní projekty PPP v republice, počínaje ostudou s ostravskou dálnicí D47 či znovu odloženou D3 kolem Českých Budějovic.

„Ještě jsem neviděl jediný PPP projekt, který by neskončil průšvihem,“ řekl královéhradecký vicehejtman Vladimír Derner. „Jedná se o iluzi, za níž stojí zájmy velkého byznysu, v jehož službách mnozí politici pracují,“ dodal.

Zmínil přitom kauzu parkovacího systému firmy Atol v Hradci Králové, kde velká část akcionářů není známa, nebo Veolie, která během několika let vyšroubovala ceny vody na úroveň Německa.

Derner však podrážděně reagoval především na nedávné Otázky Václava Moravce z Královéhradeckého kraje, ve kterých všichni kandidáti napříč politickým spektrem dali PPP projektům zelenou. Dokonce i komunisté, i když s výhradami.

Podporu mají PPP projekty i mezi veřejností. Vedle průzkumu veřejného mínění, který si nechala vypracovat Česká televize, to potvrzuje i anketa na internetových stránkách Deníku.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama