Ing. Vladimír Derner

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.03.2010 13:05:00

Program pro pomoc obětem lichvy

Program pro pomoc obětem lichvy

Současná legislativa umožňuje firmám využít těžké situace lidí, kteří potřebují finanční pomoc, tak, že mnozí jejich klienti přicházejí o veškerý svůj majetek.

Královéhradečtí lidovci na tento problém upozorňují dlouhou dobu, nyní se rozhodli navrhnout krajské radě program pro pomoc obětem lichvy.

„Nechceme chránit lidi před důsledky jejich nezodpovědnosti, ale jestliže konkrétní člověk v březnu podepíše smlouvu na půjčku ve výši čtyři sta tisíc korun a v říjnu téhož roku je na dlažbě a bez domu za dva a půl milionu, takový člověk ztratí jakýkoli respekt k právnímu státu. A takové lidi musíme chránit, od toho tu jsme,“ prohlásil vicehejtman Vladimír Derner. „Krajský výbor ve svém usnesení doporučil svým krajským zastupitelům, aby iniciovali krajský program právní podpory obětem lichvy. Je to potřebný krok,“ sdělil krajský předseda lidovců Jiří Veselý.

Lichva nastává v případě, když ten, kdo si půjčuje peníze, je v tísni, rozrušený a bez zkušeností a tohoto stavu vědomě využívá ten, kdo mu peníze půjčuje. Největším problémem jsou nepřiměřené úroky, další poplatky, které jsou se smlouvou spojeny a také nutný souhlas klientů s rozhodčí doložkou.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama