ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.05.2017 9:49:27

To uměl již Goebbels. A nakonec z toho byl největší pogrom Evropy

To uměl již Goebbels. A nakonec z toho byl největší pogrom Evropy

Slovácký senátor Ivo Valenta k odvolání ministra financí Andreje Babiše

Andrej Babiš neměl být ve vládě již dávno! Opakovaně byl usvědčen, že zneužívá své vládní postavení ve svůj osobní prospěch a jeho střet zájmů zcela deformuje základní demokratické principy v naší zemi. Prosazoval pouze ty zákony, které mu přímo nebo napřímo nahrávaly. Prosadil kontrolní hlášení, aby měl všechny dodavatelsko-odběratelské vztahy jako na talíři. Zavedl EET, aby jemu podřízená finanční správa mohla online sledovat každou korunu v tržbách postupně u všech podnikatelů. Zavedl registr smluv, aby se jeho analytici mohli prohrabovat tisíci smluv a vyhledávat obchodní či konkurenční příležitosti.

Andrej Babiš chtěl zmonopolizovat Českou republiku a vytvořit si v ní absolutní moc a vliv. Inspirován svou totalitní výchovou chtěl natolik sešněrovat život všech občanů a působení všech firem v naší zemi, aby sám mohl tento systém mocensky ovládnout a rozhodovat o tom, kdo přežije a kdo bude odsouzen k záhubě.

Navíc se stal mistrem propagandy a dokázal o sobě vytvářet příběh toho, kdo je jediný spravedlivý a zachraňuje naši zemi před zloději, tuneláři a podvodníky. To uměl i říšský ministr propagandy Joseph Goebbels, který dokázal přesvědčit velkou část nacistického Německa o svých „pravdách“, které se však záhy ukázaly jako největší evropský pogrom minulého století.

Proto vítám rozhodnutí premiéra Bohuslava Sobotky odvolat Andreje Babiše z postu ministra financí. Žádnou medaili však za to nezaslouží. Zaprvé to měl udělat již dávno. Zadruhé se do celé situace natolik zamotal, že sám ze sebe udělat toho největšího „motáka“ v naší zemi. Společně s prezidentem Milošem Zemanem sehrál neuvěřitelně tragikomické divadlo, které bylo ostudné nejen pro jeho protagonisty, ale také pro celou naši zemi. Je skandální, že se takto chovají nejvyšší ústavní představitelé České republiky. Jsem znechucen z toho, jaké poselství takovými událostmi předáváme našim dětem a nastupující generaci. Co si pak mají myslet o celé politické scéně? Jak jim pak máme vysvětlovat, že politika má svůj význam a jejím poselstvím je skutečně efektivně spravovat věci veřejné?

Rád bych věřil tomu, že dalšího dějství tohoto panoptika se už nedočkáme. Na tahu je teď prezident, který by měl bez okolků a zbytečných obstrukcí přijmout návrh premiéra na odvolání ministra financí Andreje Babiše. Pokud by tak neudělal, úplně by tím popřel ústavní principy naší země. Banánová republika by pak byla proti naší zemi jen slabým odvarem.

A Andrej Babiš? Ten si přeci ještě musí z jeho Agrofertu pamatovat, že když dá šéf někomu výpověď, není se o čem bavit a zbývá jen jediné. Sbalit kufry a odejít. I ve vládě platí, že premiér je šéf a že on si vybírá toho, s kým je anebo není ochoten spolupracovat.

A stejně, jako se do firem špatní zaměstnanci nevracejí, budu věřit a pomáhat tomu, aby se Andrej Babiš již do příští vlády také nevrátil.

Jak by veřejnost mohla respektovat člověka, který káže vodu a sám pije víno? Babiš poučuje malé živnostníky o tom, co smí a co nesmí, kontroluje je ze všech stran, zavádí buzerace a šmírování a pohlíží na ně jako na největší podvodníky. Přitom má ale sám problém s obhajobou vlastních účtů i v prokazování majetku. Nedokáže věrohodně vysvětlit de fato žádnou z kauz, které kolem něj vznikají – a že jich je… Vrcholem pak je, že vede diskuze se svými „nezávislými“ novináři o tom, koho a kdy mají očernit, aby se tak zbavil politických konkurentů. Lže už tak často, že už svým báchorkám snad sám věří.

Tento člověk, zamotaný do řady skandálů, navíc mající devastující představy o řízení státu, jednoduše do vlády naší země nepatří.

Ivo Valenta
slovácký senátor


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama