ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.09.2020 9:55:24 - laco

Na důchodce jste zapomněl?

Vážený pane senátore,
se zájmem jsem si přečet "Programové priority a cíle slováckého senátora Ivo Valenty". Zaujalo mne všech dvanáct bodů, které se v případě opětovného zvolení senátorem budete snažit prosazovat. Zní logicky a mají moji plnou podporu. Přesto vše si myslím, že jste ve svých programových prioritách opomenul cca 2 500 000 skupinu našich důchodců. Hodláte, coby nově zvolený senátor, něco udělat i pro tuto skupinu našich občanů?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.10.2020 15:09:46 - Ivo Valenta
Dobrý den,
na tuto početnou skupinu jsem opravdu nezapomněl, a velmi byste mi křivdil. Seniorům pomáhám dlouhodobě, a to bez ohledu na to, zda jsem v politice či nikoliv. Vždyť například Nadace SYNOT, kterou jsem založil, již více než dvacet let podporuje neziskový sektor, zahrnující mimo jiné oblast zdravotní a sociální, kde pomoc získávají mimo jiné i domovy a další zařízení právě pro seniory, volnočasové aktivity starších osob, zdravotní péče apod.
 
Navíc o boj za zachování stávající péče v Uherskohradišťské nemocnici je krokem pro starší osoby, které jsou na zdravotní péči závislé. Nechci si ani představovat, že budou specializovanou, kvalitní péči nacházet senioři až v Malenovicích. Stejně tak stížnost na úhradovou vyhlášku, kterou jsem s kolegy dostal až před Ústavní soud, může v případě úspěchu přinést zdravotnictví v našem regionu až 1,2 mld. ročně navíc – a zdravotní péče je přece určena z velké části právě seniorům.
V neposlední řadě se mi společně s kolegy podařilo zabránit privatizaci 13 domovů pro seniory v našem kraji a společně s lidmi z krajské kandidátky chceme posílit ubytovací kapacitu a nabídku terénních služeb právě pro seniory a zdravotně postižené.
Přeji Vám hezký den,
IV