JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.10.2017 7:34:00

Venkovské prodejny podporujeme v rámci dotačního programu

Venkovské prodejny podporujeme v rámci dotačního programu

Sbližování Střední školy obchodu, řemesel a služeb v Žamberku a zaměstnavatelů v regionu pokračuje.

 Společnost Konzum, která v regionu provozuje síť venkovských prodejen, vybavila ve spolupráci se školou učebnu pro obory prodavač a obchodník. Náklady činily 350 tisíc korun.

„Žamberská škola je dlouhodobě aktivní při navazování kontaktů s významnými zaměstnavateli v různých oblastech, které se na této multioborové škole učí. Společnost Konzum je pro školu silným partnerem, protože provozuje v našem regionu síť venkovských prodejen. Dlouhodobě však bojuje s velkou konkurencí v podobě supermarketů. Pardubický kraj vnímá nenahraditelnou úlohu venkovských prodejen nejen v odlehlejších částech, a proto je od roku 2009 finančně podporujeme pomocí dotačního titulu v rámci našeho Programu obnovy venkova," uvedl hejtman Martin Netolický.

"Jsem rád, že zástupci soukromého sektoru vnímají potřebu spolupracovat se školami, což je dlouhodobě náš cíl, a to nejen v technických oborech. Moderní učebna je jistě přínosem nejen pro samotné studenty, ale také může pomoci při rozhodování jejich rodičům. Možnost vyzkoušet si budoucí povolání již během studia přímo v praxi a komunikace s potenciálním zaměstnavatelem může hrát u mnoha nerozhodnutých velkou roli," sdělil radní Pardubického kraje Bohumil Bernášek.

Učebna je vytvořena ve stylu reálné moderní prodejny potravin s regály, obslužným úsekem a funkčním pokladním systémem se snímáním čárových kódů, který je on-line propojen s centrálou Konzumu. "Náklady na vybudování nové učebny činily na straně Konzumu 350 tisíc korun. Vnímáme tuto investici jako součást dlouhodobé spolupráce se školou, která spočívá v praktické výuce žáků v našich prodejnách. Chtěli bychom tímto podpořit zájem o tento obor a celkově zvýšit atraktivitu povolání v maloobchodě," uvedl ředitel obchodního družstva Konzum Miloslav Hlavsa.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama