JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.09.2016 9:35:40 - Jak bude?

Vnímáte to stejně?

Nevím čím to je, ale přijde mi, že politici svým chováním dost sráží autoritu soudu a nerespektují rozhodnutí. Zeman, ČSSD...Co mohou soudy udělat, když se třeba prezident měl do včerejška omluvit, ale neudělal tak? A je to tak, že si ,,vysocí" politici myslí, že jsou něco víc? Neměli by zákony platit pro všechny stejně?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.09.2016 13:27:38 - JUDr. Miroslav Antl
Je před volbami, takže nebudu blíže komentovat chování politiků ČSSD a dalších, zvláště když kandiduji za tuto politickou stranu (jako nestraník) do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje. Ale celou situaci vnímám podobně jako Vy. Samozřejmě zákony musí platit pro všechny stejně, resp. tzv. úřední osoby ve smyslu ustanovení § 127 trestního zákoníku jsou přísněji trestně než „běžný občan“, mj. i pro trestný čin zneužití pravomoci úřední osoby (dle § 329 TrZ). Jen pro ilustraci: mezi úřední osoby (podle § 127 odst. 1 písm. c), d) TrZ) patří mj. i „prezident České republiky, poslanec nebo senátor Parlamentu České republiky, člen vlády České republiky nebo jiná osoba zastávající funkci v jiném orgánu veřejné moci, člen zastupitelstva nebo odpovědný úředník územní samosprávy, orgánu státní správy nebo jiného orgánu veřejné moci…“.