ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.09.2016 19:47:04 - marieL.

Ještě dotaz k V. Čáslavské

Pane senátore, dobrý večer. Myslíte, že jsou věci černobílé? Podle mě nikoliv. A stejně tak v každém člověku je něco dobrého. Nechápu, proč jste u paní Čáslavské vyzdvihl po její smrti zrovna ty negativní stránky. Nebo myslíte, že není možné o naší sportovní legendě říci nic dobrého? Minimálně s ohledem na pozůstalé by to bylo bylo na místě a svůj negativní názor jste si mohl nechat na později. Aspoň do doby, než bude mít pohřeb. Jinak se s vámi dost shoduji. V tomto ale nemohu.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.09.2016 7:01:55 - Jan Veleba

 Paní Marie děkuji Vám za názor a rád Vám řeknu svůj. Obecně máte samozřejmě pravdu, ale zde jde o něco jiného. Je před volbami a někteří vrcholní politici si chtěli na smrti Věry Čáslavské přihřát volební guláš a pustili do éteru, že by měla mít státní pohřeb. Prezident Miloš Zeman se nevyjádřil a poslal rodině kondolenci a už to začalo, mediální smršť kritiky prezidenta. Na to mně zavolala redaktorka Parlamentních listů a pokládala mně otázky, na které jsem odpověděl. A jak mám ve zvyku, bez mlžení a kličkování.

To se na mne nezlobte, ale morální autoritu nelze nadirigovat panem Cikrtem, Rejžkem, Kalouskem a podobnými. A morální autoritou nemůže být ten, jehož syn spáchal otcovraždu. To opravdu ne.

Problém v této kause je ale někde jinde - v médiích a neustálé útoky na prezidenta. Ona to celé rozehrála a s velkou chutí. Jinak já sám jsem hodně citlivý člověk a neměl jsem to v životě jednoduché. Když mně bylo 36, tak mně zemřela žena a měli jsme ročního syna. Ale to je moje záležitost, každý si v životě nese nějaký kříž. Napsal jsem to jenom proto, abych naznačil, že mám určité sociální chování a cítění.