Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.11.2014 13:26:24 - Nikolas

Jak bylo na Ukrajině?

Jak bylo na Ukrajině? Nik

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.11.2014 10:57:53 - Jaroslav Doubrava
Těžko. Pominu, že jsme byli ubytováni v objektu, kde celou dobu netekla voda, topení jen občas, první den ani elektřina. To bylo ale to ze všeho nejmenší. Horší bylo dokázat si představit, že v těch rozstřílených domech nebyli v době střílení lidé, nevidět ty stovky pomníčků padlých. Nepředstavovat si, jaké byly poslední chvíle života lidí zavražděných fašistickými bojůvkami, když jeli do bezpečí utečeneckého tábora. Snažit se nemyslet na nadcházející zimu a zatopené doly, protože tam Ukrajinská armáda zničila rozvodny elektřiny atd.

Na druhé straně bylo neskutečné vidět lidi s obrovským odhodláním udržet a nedat se. Víru v lepší budoucnost. Často jsem slyšel: my se hůř  mít nemůžeme. My se můžeme mít jen lépe. Nezapomenu na rozhovor se starším mužem, kterému padl syn. Trochou útěchy pro něho bylo, jak mi řekl, že syn položil život za lepší budoucnost nejen jeho rodiny.