Jiří Robinson Roup

Hodnota našich cílů, se odvíjí od použitých prostředků.
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.09.2010 13:18:00

TOP 09 Trutnov - nezdařený puč.

TOP 09 Trutnov - nezdařený puč.

Političtí trpaslíci se v boji uchylují k podpásovkám, které nemají odpůrce přesvědčit, ale zničit. Ne vždy se jim to daří...

O tom, že trutnovská TOP 09 nemá s kandidáty do obecního zastupitelstva nic společného, se zatím jen šuškalo. Jak je informováno v tomto článku, předsednictvo regionálního výboru TOP 09 se pokusilo o likvidaci MO TOP 09 Trutnov.

Pomocí formálního nedostatku, na který ve svém dopise upozornila Iva Ježková, Michal Dufek, Jiří Lammel, Petr Minarčík a Kateřina Minarčíková se pokusilo předsednictvo RV TOP 09 Trutnov změnit kandidátní listinu. Aniž by regionální či krajský výbor počkal na vyjádření smírčího výboru, rozhodl o tom, že MO TOP 09 Trutnov neexistuje. Byla to totiž jediná možnost, jak ukončit zasahování členů Trutnovské TOP 09 do kandidátní listiny pro komunální volby v Trutnově.


Tento záměr se tedy povedl. Ačkoliv smírčí výbor rozhodl (dle očekávání), že MO TOP 09 Trutnov existuje, kandidátka, kterou sestavoval starosta Černého dolu se svými věrnými, je již podána.


Jako první se na této kandidátce objevil Michal Dufek.


Michal Dufek kandidoval při zakládajícím sněmu trutnovské TOP 09 na předsedu, místopředsedu i člena výboru. V tajném hlasování se mu nepodařilo získat více než dva hlasy na žádnou z volených funkcí. Přeloženo do demokratického jazyka, nedostal důvěru spolustraníků.

Dne 18. července odeslala pětice výše zmiňovaných trutnovských členů udání, ve kterém upozornili, že J.R.Roup neměl v době podepsání žádosti o vznik Trutnovské TOP 09 zaplacené příspěvky, nebyl tedy členem a nebyla tedy splněna podmínka pěti zakládajících členů TOP 09. Zde je třeba upozornit, že podmínka pěti členů je tu proto, že pět je nejmenší počet členů v organizaci. Je jasné, že tato podmínka byla účelově zneužita pěticí členů, kteří se nedokázali smířit s demokraticky zvoleným lídrem kandidátky, Jaroslavem Dvorským.

Regionální výbor v dojemné souhře s Krajským výborem prohlásil, že MO TOP 09 neexistuje a hned na to se zrodila nová kandidátní listina, ze které byli vyřazeni “nepohodlní” členové trutnovské TOP 09


1.
Michal Dufek40obchodní manažerTOP 09
2.
Karel Hlaváč35IT specialistabez politické příslušnosti
3.
Iva Ježková40daňový poradceTOP 09
4.
Jan Rosenberg37učitel ZŠbez politické příslušnosti
5.
Jan Vídeňský63hudební skladatelbez politické příslušnosti
6.
Josef Taláb28projektový manažerbez politické příslušnosti
7.
Kateřina Minarčíková27studentkaTOP 09
8.
Jiří Řehůřek52lékařTOP 09
9.
Richard Bureš30geodetbez politické příslušnosti
10.
Petr Nymsa38grafikbez politické příslušnosti


Michal Dufek a jeho přátelé jsou v tabulce zapsáni červeným písmem. Modrým písmem jsou zapsáni členové TOP 09. Není jich mnoho. Iva Ježková, která byla zbavena svého předsednictví v MO TOP 09 Trutnov a Kateřina Minarčíková. Obě podepsaly udavačský dopis, který měl zlikvidovat MO TOP 09. Zbývajícího Jiřího Řehůřka jsem neměl čest na schůzích TOP 09 vídat, takže se k němu nemohu vyjadřovat.
Pan Taláb byl doporučen regionem a on sám se vyjádřil, že jej kandidátka zajímá pouze v tom případě, že bude figurovat do šestého místa.

To ,co se stalo v Trutnově, není ojedinělá záležitost. Na Facebooku již byla založena skupina s názvem Stop karieristům v TOP 09. To, co se děje v Trutnově se totiž odehrává po celé republice, avšak většinou se členové TOP 09 zdráhají tyto problémy medializovat. Důvodem je snaha nepoškodit stranu TOP 09 jako celek a také obava z vyloučení. To se stalo místopředsedovi regionálního výboru TOP 09 Trutnov Jiřímu Škodovi, když sdělil své obavy z vývoje ve straně novináři z deníku iDnes.

Veřejně se tedy o dění v TOP 09 informovat nedá. Kde však nejsou informace, nemůže být kvalitní rozhodování. Většina slušných lidí, kteří vstoupili do TOP 09 se smířila s tím, že klíčové regionální posty zasedli nejrůznější “vykukové”, kteří vycítili šanci přihřát si svoji polívčičku. Tito lidé se domnívali, že v demokratických volbách dosadí ty správné lidi a strana TOP 09 se stane tím, čím se veřejně deklaruje. Demokratickou stranou slušných lidí.

Regionální a krajští štíři si však hloubí zákopy a na takový útok se připravují. Slušní členové TOP 09 se budou muset obrnit trpělivostí. Čeká je dlouhá a náročná práce.

Rozhodnutí smírčího výboru o platnosti MO TOP 09 Trutnov stojí jako milník na začátku dlouhé cesty, která čeká hrstku těch, kteří usilují o nové politické klima.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama