Jiří Robinson Roup

Hodnota našich cílů, se odvíjí od použitých prostředků.
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.07.2011 14:32:02

TOP 09 Trutnov - pacient zemřel, zapomeňte!

TOP 09 Trutnov - pacient zemřel, zapomeňte!

Mysleli jsme si, že Schwarzenberg je ideálním člověkem pro politiku, protože je vzdělaný, inteligentní a movitý. Není způsob, jak takového člověka korumpovat. Ale pravděpodobně jsme se mýlili.

 Před třemi lety Miloš Čermák ve svém blogu napsal:

Co je výsledkem téhle nepěkné kauzy? Bohužel konstatování, že politika semele každého. Mysleli jsme si, že Schwarzenberg je ideálním člověkem pro politiku, protože je vzdělaný, inteligentní a movitý. Není způsob, jak takového člověka korumpovat. Ale pravděpodobně jsme se mýlili.

Miloš Čermák tehdy vyjadřoval své zklamání nad piruetou, kterou provedl Karel Schwanzenberg v kauze Čunek.

Karel Schwanzenberg tehdy rozladil nemálo svých příznivců, kteří v něm viděli jakýsi pilíř morálky, nebo snad příklad svobodomyslného, avšak čestného občana. Přesto to byl právě on, za kým se vydala obrovská skupina “znechucených”, aby ukázala dosavadním stranám, že jejich trpělivost s “dinosaury” došla. TOP 09 se podařilo dostat do vlády a mnoho lidí nyní cítí zklamání.

V časopisu Reflex napsal Bomumil Pečinka:

“TOP 09 uzavřeným projektem, kam se nevstupuje, ale člověk je tam přijímán, což je ve větších městech velmi obtížný proces. Navíc jen trochu silnější figura musí být posvěcena od faktického předsedy Miroslava Kalouska. Výhodou této struktury je, že je polodiktátorsky řízena, takže některé věci tam jdou lehce prosadit.

Na druhou stranu TOP 09 nesplňuje podmínky pro otevřené demokratické uskupení. Je to spíše klasická bakalovsko-schwarzenbergovská lóže, jakou tito dva mužové vytvářejí od poloviny devadesátých let, doplněná o lidoveckou armádu kolem Miroslava Kalouska.”

Trochu úsměvně pak zní slova předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga na stránkách TOP 09:

Klesající účast u voleb a roztříštěnost malých stran považuji za vážný a varující symptom české politiky. Chceme oslovit ty, kteří jsou ochotni na sebe převzít odpovědnost za sebe a za své blízké. Kteří si přejí žít ve spořádané společnosti, kde platí vláda práva. Společnosti, která ctí dědictví předešlých generací a cítí odpovědnost za generace budoucí. Společnosti, kde žádný občan nebude vydírán korupcí vyplývající z nesčetných, nepřehledných a zatěžujících předpisů přebujelé byrokracie. Společnosti, která nebude diskriminační vůči žádnému jedinci a bude svorně hájit lidská práva.

To se může podařit jen s Vaší aktivní účastí. Dovolte, abych Vás pozval k práci. To možná není příliš atraktivní pozvání, ale věřím že to bude práce radostná a smysluplná.

Váš Karel Schwarzenbergpředseda TOP 09

To vypadá velmi sympaticky. Jakoby snad měl mít “obyčejný” občan možnost podílet se na politickém dění své země. Někteří z těch, kteří tozkusili však museli rychle prozřít. Příkladem nám budiž situace v Trutnově, která je popsána v několika článcích

zde:

ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran 1

ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran 2

Ve skutečnosti se strana přijímání nových lídí do své struktury spíše brání. Dokonce provádí naprostý opak. Svých členů se zbavuje. Nejprve je vylučovala, avšak vzhledem k tomu, že se někteří členové odvolávali ke smírčímu výboru, zdá se, že se ve straně zrodila jednodušší alternativa.

V Trutnově byla zrušena MO Trutnov. Založení nové organizace nebylo regionem povoleno a členové Trutnovského regionu se musí přihlásit do nějaké existující MO. Pokud je žádná nepřijme, jejich členství zanikne. Je to tedy velmi elegantní způsob, jak se zbavit nepohodlných členů.

Potěmkiáda Karla Schwarzenberga na stránkách TOP 09 má evokovat, že se jedná o demokratickou stranu, která to s námi myslí dobře. Těch, kteří něčemu takovému věří, však každým dnem ubývá.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama