JUDr. Jiří Vyvadil

No, budeme trpět, ale udělali jsme si to sami.
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.08.2015 15:03:21

Debata o uprchlících má kvalitu tlachání chlapů po 10. pivu v hospodě.

Debata o uprchlících má kvalitu tlachání chlapů po 10. pivu v hospodě.

Už několik měsíců tlacháme o problémech uprchlíků. Je to nejzávažnější problém Evropy dneška i příštích let. Zatím ani od našich politiků ani od evropských nezaznělo nic, co by věci řešilo. Jsou to bláboly, kterým lidé tleskají, ale nic nevyřeší.

 

Už tak 3 - 4 měsíce celá Evropa i naše milovaná zem intenzivně diskutuje, co a jak s uprchlíky. Za celou dobu se nic nosného nevymyslelo, když nakonec i plot mezi Maďarskem a Srbskem se ukazuje nezpůsobilým vlny uprchlíků zadržet.

Padá jeden návrh za druhým a i u nás jsou většinou padlé na hlavu.

A nastává jediné : Logicky se nic nemění, protože měnit ani nemůže.

Konvičkovci řeší uprchlíky založením Bloku proti islámu, vystavováním fotografií ukamenovaných žen, případně svrhávají vládu, která má v polovině svého mandátu neskutečnou podporu na úrovni ústavní většiny, jako neměla žádná vláda v minulosti…

Bartošovci konstruktivně řeší tyto problémy pobíháním se šibenicemi, vyvoláváním Blanických ryrířů a modlitbou na kolenou plného tábora lidu sestávajícího ze stovky občanů. Nevím, zda pan Bartoš zaznamenal, že na táborech lidu v 19. století ale i v květnu 1968 za účasti Dubčeka a spol. se účastnili desetitisíce aktivistů.

Včera jsem zaznamenal dva geniální nápady : s jedním přišel Andrej Babiš, s druhým hnutí Úsvit. Ten první pouze odrážel naprostou neznalost pana místopředsedy vlády o fungování NATO a v tomto smyslu byl směšný, protože nerealizovatelný.Ten druhý byl o  to nebezpečnější, že by byl realizovatelný, ale k tomu dodám ještě vysvětlení.

Andrej Babiš, který má rád věci, tak jako ve své firmě vyřízené během 5 minut navrhl uzavřít vnější  Schengenské hranice a nasadit vojska NATO k zabránění vstupu uprchlíků. S tím NATO jsme se musel smát ihned.  Větší blbost jsem fakt neslyšel. Nevím, pod jaké ustanovení by bylo možné vojenskou akci proti uprchlíkům založit. Neznám takovou. Ledaže by nám uprchlíci vyšli vstříc, oblékli se do uniforem armády Ruské federace, vzali si atrapy kalaschniků a byli schopni kuňknout alespoň 3 slova  v rušině. Potom bychom to mohli narazit na čl. 5 Smlouvy o NATO.   

A dál: uzavření hranic? Jak?  Kladu otázku jak odlišit milióny turistů, kteří budou tyto hranice rovněž přecházet od uprchlíků a nebo uzavřeme hranici i před nimi? U letecké dopravy by problém neměl být. Zajímal by mě rozpracovaný návrh pana místopředsedy vlády, jak s těmi bárkami, na kterých připlouvají. Házet na ně miny, případně malé torpéda? A jak splnit podmínky úmluvy o uprchlících?

Nebudu to rozmazávat. Prostě jakmile se Andrej Babiš dostane mimo svou úzkou sféru, vždy plave na vodě…Neznamená to, že bych jinak nebyl rád, že tvoří podstatnou část této koalice. Ale to že pravidelně plácá mě mate. Je to místopředseda vlády navíc miliardář. Nemusí všemu rozumět a ani nerozumí, ale před každým svým prohlášením by si měl nechat dát 10 minut nalévárny…Může mít kolem sebe desítky poradců. Nemá a potom zbytečně plácá nesmysly, že se mu i v zahraničí smějí. .

Zatímco Andrej Babiš od počátku řekl cosi nerealizovatelného, určeného sice k potlesku svých voličů, ale jinak to byla blbost, Úsvit včera přišel s řešením, které, kdyby bylo schváleno Parlamentem je realizovatelné, ale znamenalo by, že Česká republika by se změnila v jeden velký zajišťovací tábor uprchlíků, možná největší v Evropě, který by se zvětšoval geometrickou řadou.

Jak známo, v Česku nikdo o azyl žádat nechce. Já se jim nedivím. Kdyby Milan Chovanec nebyl tak aktivní a jeho policie místo zadržování uprchlíků dělala koridor směr Německo, NEBYL BY ZDE ANI JEDEN UPRCHLÍK.

Vytýkám to Chovancovi a teď ho za jeho snaživost kritizují i Němci, že je tady v otřesných podmínkách drží. Logiku toho fakt nechápu

Včera se ovšem Úsvit rozhodl ústy svého předsedy….(zatím jsem nezaznamenal jeho jméno) tuto blbost povýšit na totální idiocii.

Namísto toho, aby poslanci Úsvitu byli rádi, že kdo zde nechce být, rychle opustí naše území - a já opakuji- a pomozme jim s tím, jejich předseda navrhl, že v těch případech, kdy zadržení uprchlíci…a může to být 90 % z nich, nemají doklady, nemohou být propuštěni po 6 týdnech, ale budou zadržováni na neurčito.

To už je na zastřelení pro totální blbost.

Máme tady uprchlíky, kteří nenávidí fakt, že jsou zde zadrženi, protože mají přesný program, kam půjdou v Německu, komu zavolají, kdo je zaměstná, kdo je ubytuje, kde je v okolí nejbližší mešita a kam si mají vybrat své dávky.

V Česku nic z toho nemají, navíc jim odebereme mobily i peníze a i když zde  nechtěji  být ani minutu – čili je to přesný opak toho, co si myslí pan prezident – museli by podle koncepce Úsvitu zde shnít zaživa po další desetiletí…

Fakt střílet, ne uprchlíky, ale poslance Úsvitu.

Je samozřejmě opakován návrh, který v obecné rovině vypadá rozumně a i já jej v částečné fázi naivismu zastával….návrh prezidenta republiky a předsedy vlády na posílení společné vnější hranice Schengenu. Zní to rozumně, ale jen zní. Je to z říše pohádek. Vytvoření celoevropského policejně – vojenského protiimigračního útvaru by při známé neschopnosti EU, kompetenčních sporech a způsobu vybavení trvalo roky. Jistě nikdo z nás nebude mít nic proti posílení agentury Frontex, ovšem ty desetitisíce migrantů na hranicích : Srbsko –Makedonie- Maďarsko nic z toho nezastaví.

Abych ovšem nekritizoval jen naše politiky.

Vrchol idiocie předvedl včera rovněž rakouský kancléř Feyman, který řekl, že za problém uprchlíků mohou země střední a východní Evropy, protože si nechtějí uprchlíky redistribuovat.

A totéž plácá ministr vnitra Bavorska a jaksi obecně, o to více závazněji diktuje Angela Merkelová.

SAMOZŘEJMĚ, ŽE BUDE MUSET NASTAT OSTRÝ STŘET.

To akceptovat nesmíme.

Oproti Konvičkovcům a spol. říkám, že mezinárodní úprava a naše právní úprava azylového práva je pro nás absolutně výhodná. Kdyby padl Schengen, prakticky NIKDO NEMŮŽE U NÁS AZYL DOSTAT, S VÝJIMKOU PÁR JEDINCŮ. KTEŘÍ PŘILETÍ.

Vždy totiž překročí několik bezpečných zemí, kde o azyl budou moci požádat a my je budeme moci odmítnout a vracet.

Ovšem dobrovolné či dokonce nakvótované množství přijatých uprchlíků….NIKDY.

Ti lidé k nám nechtějí. Ti lidé nás budou nenávidět. Ti lidé přirozeně okamžitě budou prchat.

V tomto je třeba i za cenu rozpadu EU trvat na tom, ať si azylanty řeší ta země, kam ani směřují.

Jestliže k nám momentálně chce jen cca 80 azylantů ze zemí, za jejichž ničení neseme odpovědnost (Sýrie, Afganistán apod), musíme se tím vypořádat. Jestliže do Německa již směřuje několik set tisíc, také se s tím bude muset vypořádat. Je to jedna z nejbohatších zemí světa, má pod palcem celou EU, tak je její povinností se starat.

Takže redistribuce uprchlíků nikdy… Stejně by utekli.

Teď někdo řekne : Vyvadile, jenom také tlacháš, co navrhuješ?

1, Především nelhat, že jde o otázku lehce řešitelnou. Pokud by ji chtěla EU vyřešit a zachránit se, ať se soustředí výlučně a jen na tento problém. Ano je to „invaze barbarů“, lidí z jiného světa, jako kdysi byly vpády Germánů do římské říše. Absolutně není čas ani peníze řešit blbiny typu neschopnosti Ukrajiny se vzpamatovat. Tím méně je čas nato řešit pseudoproblémy na hlubší integraci jádra eurozóny. Chápe Hollande a další, že se tancuje na Titanicu ?

2, Evropa se nepohne, pokud neodstartuje jako jeden muž návrh na změnu úmluvy o uprchlictví, která jednotlivé státy svazuje a nutí je  přijímat a nebo alespoň o přijetí rozhodovat u  statisíců a do budoucna milióny migrantů. Pokud tato smlouva nebude změněna, např. z důvodu ohrožení bezpečnosti, není Evropě pomoci…A zůstaneme jen u těch blábolů, protože povinností se nezbavíme.

3, Na evropské úrovni je třeba zásadně nastolit otázku, že uprchlíci absolutně nesměřují do Evropské unie, ale do jednotlivých států. Německo, Francie, Británie, Švédsko jsou státy neskonale bohatšími než bývalé východní Evropy a navíc, kromě skvělé životní úrovně domestikováním mnoha miliónů muslimů vytváří zcela jasně a jednoznačně cílové země uprchlíků z muslimských zemí. NELZE NUTIT UPRCHLÍKY, ABY ZŮSTÁVALI V ZEMÍCH CHUDŠÍCH, JAKO JSME MY, KDE NAVÍC NEMAJÍ JAKÉKOLIV ZÁZEMÍ. PROTO I PŘEROZDĚLOVÁNÍ UPRCHLÍKŮ JE NAPROSTO NESMYSLNÉ, NÁSILNÉ, KTERÉ VYVOLÁ MNOHO KONFLIKTŮ A AGRESE.

4, SCHENGEN NELZE UDRŽET. Ochranu tzv. vnějších hranic nelze  spravedlivě zádat od hraničních zemí jako je Maďarsko, Řecko  či Itálie.  To je sadismus. My bychom, nezvládli ani desetinu toho přílivu.

5, Každý stát si bude muset sám rozhodnout o prostředcích, jaké k ochraně své bezpečnosti a pořádku potřebuje, včetně použití armády a i zbraní (v Maďarsku to zřejmě je již důvodné).

6, Každý stát si opět převezme agendu azylové politiky do své kompetence. (Jen opakuji, že my díky tomu, že jsme obklopeni bezpečnými zeměmi, nejsme kromě přechodného nárůstu žadatelů, který jsme ovšem v tisících zažili před zavedením jednotného Schengenského prostoru a zvládali jej bez jakýchkoliv problémů ničím ohroženi.

7, V zemi je třeba nastolit normy klidu, veřejného pořádku. Hysterie, rasismus, fašistické tendence  různé fóbie je nutné stíhat dle zákona…Toho vyšilování už bylo moc. A zkušenost ukazuje, že stačí jeden, dva odsuzující  rozsudky a hned se situace zklidní.

Tak asi tak…

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama