ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.07.2010 11:23:00

Od proplácení poplatků neodstupujeme

Od proplácení poplatků neodstupujeme

Plzeňským modelem reagujeme Středočeský kraj na současnou situaci.

„V krajských lékárnách budou nadále platit slevové kupony. Pracujeme na propracovanějším systému nějakých věrnostních karet, které používá hodně soukromých lékáren. Tento systém bychom chtěli zavést ve druhé polovině letošního roku," říká středočeský hejtman David Rath.  

Do té doby tedy budou v lékárnách poskytovány slevové kupony. Co se týká zdravotnických poplatků, pacienti je budou muset platit, ale kdo bude mít zájem, může Středočeský kraj požádat o proplacení, doložit výši zaplacených poplatků a zastupitelstvo pak rozhodne o refundaci. Bude tedy použit model z Plzně a tato refundace bude probíhat pravděpodobně jednou za rok.

Tímto je zachován předvolební slib sociální demokracie, ale zároveň se takto reaguje na novou situaci, kdy je zde pravicová vláda, která možná ještě zvýší některé poplatky ve zdravotnictví a tyto další náklady by pak již nebylo možné z krajského rozpočtu platit.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama