Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.03.2010 15:49:00

Topolánkův styl: Kšefty s funkcemi

Topolánkův styl: Kšefty s funkcemi

ODS tiše podporuje TOP 09, Věci veřejné i Zemana.

„Od okamžiku, kdy Mirek Topolánek nastoupil k moci, se pravicová politika vyznačuje jedním rysem: snahou zůstat u moci za každou cenu bez ohledu na to, že to znamená klamání voličů,“ řekl první místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka na dnešní tiskové konferenci.
 

„Když odvolával svého prvního ministra financí Vlastimila Tlustého, přiznal, že už před volbami 2006 nevěřil ani slovo z toho, co Vlastimil Tlustý propagoval ve svém ekonomickém programu. Nic z toho, co v něm ODS tehdy měla, nemyslela vážně,“ dal Bohuslav Sobotka zářný příklad Toplánkova stylu.
První místopředseda sociální demokracie také připomněl málo známý projev lídra ODS 8. března před Americkou obchodní komorou. „Přiznal, že na projektu TOP 09 pracuje s panem Kalouskem již od roku 2003. Není to tedy žádná iniciativa pana Schwarzenberga. Je to marketingový trik pro sbírání pravicových voličů, pro které je ODS nevolitelná. Přiznal, že Věci veřejné jsou projektem lidí z pražské ODS. Můžeme se jen dohadovat, zda pana Béma, Janouška či Jančíka. Přiznal, že – cituji – „Zemanův projekt je pokusem, jak poškodit socky“ a že je připraven s Milošem Zemanem sestavit většinovou vládu. Přiznal, že cena za spolupráci se Zemanem bude vysoká. Bude to snad rozdělení nejvyšších ústavních funkcí? Bude se obchodovat s funkcí prezidenta či předsedy vlády? Jaká je podstata kšeftu mezi Milošem Zemanem a Mirkem Topolánkem?“ ptá se Bohuslav Sobotka.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama