Mgr. Jan Čechlovský

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.08.2010 16:32:50

Na dokončení přípravy stavby obchvatu tlačíme

Na dokončení přípravy stavby obchvatu tlačíme

Jako poslanec budu dál bojovat za vyřešení problému současné dopravní neprůchodnosti Chrudimí.

Jako starosta Chrudimi jsem k obchvatu absolvoval tolik jednání na nejrůznějších úrovních a vyslechl tolik nakonec nerealizovaných termínů, že bych vlastně už mohl být docela imunní vůči poslednímu vzkazu: "Čekáte sice dlouho, ale bohužel zase nezbyly peníze." S - touto zprávou se tedy smířit neumím. Do třech měsíců vyklidím kancelář starosty svému nástupci vzešlému z komunálních voleb.

Jako poslanec, a snad silnějším hlasem, budu dál bojovat za naplnění realistického scénáře pro vyřešení problému současné dopravní neprůchodnosti Chrudimí.

Chápu frustraci mých spoluobčanů, kterým každodenní dopravní zácpy ve špičkách otravují život.

Prokázali už velkou trpělivost.

Chápu snahu aktivistů občanského sdružení Chrudimští patrioti, že chtějí viditelným způsobem upozornit na náš problém, jakkoli jsem skeptický k účinnosti protestních akcí zablokováním přechodů. V hlavních zprávách se sice objeví emotivní reakce rukojmích dopravního kolapsu, kteří současnou situaci nezavinili, ale po dvou dnech zůstane celá akce proministerstvo dopravy jen historkou okresního formátu. Rozumím argumentu, že peníze na zahájení stavby v rozpočtu pro rok 2011 asi nebudou. Přijde mi ale absurdní zastavit přípravné práce, aby se v okamžiku konsolidovanějšího rozpočtu zase odkládalo, protože stavba není připravena. Je potřeba ukončit výkupy pozemků, provést přeložení sítí a je možné začít archeologický průzkum alespoň v těch částech tělesa stavby, kde nevzniknou další náklady na zakrytí.

Spíše se bráním zlehčujícím přirovnáním, ale v případě obchvatu Chrudimi, kdy v tendru byl již vysoutěžen dodavatel, v kontextu mnohamiliardových nákladů proinvestovaných na jiných dopravních stavbách, se uvolnění pár desítek milionů na dokončení přípravy stavby jeví jako šestáková komedie. I za současné situace ve veřejných rozpočtech budeme usilovat o vyjednání podmínek pro pokračování v přípravě stavby. Nebude to jednoduché, ale chci už vidět nějaké světlo na konci již příliš dlouhého pomyslného tunelu.

Mgr. Jan Čechlovský, člen oblastní rady, předseda regionálního sdružení a poslanec PČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama