Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.03.2014 15:36:52 - Svetlana

Vytunelovaných 100 mil. Kč

V minulosti jste jako místostarostka v Praze 2 svou liknavostí zapříčinila vytunelování 100 mil. Kč z bývalého OPBH Praha 2 jeho likvidátorem. Nepřipadá vám zvláštní, že jste si pak koupila svůj byt v domě, ve kterém měl tento likvidátor několik let svou kancelář?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.03.2014 8:54:18 - Mgr. Jana Černochová

Vážená paní Světlano, nevím, jak jste na takto absurdní obvinění přišla.

 1.) S bývalým likvidátorem OPBH JUDr. Petrem Loudou se několik let vede soudní spor o náhradu škody za to, že bez vědomí zřizovatele a zakladatele  -  Ministerstva financí a MČ Praha 2 - obchodoval na burze. Nikdo z členů zastupitelstva nebyl obviněn, naopak několik zastupitelů vypovídalo proti likvidátorovi v pozici svědků!

Za 2.) Z veřejných zdrojů i z mého čestného prohlášení, které v souladu se zákonem předkládám jako starostka i jako poslankyně, je evidentní, že svůj starý byt jsem prodávala prostřednictvím realitní kanceláře v roce 2010 a nový byt, opět prostřednictvím realitní kanceláře, jsem kupovala rovněž v roce 2010 a na jeho nákup čerpám hypoteční úvěr u České spořitelny. Opět si můžete z veřejných zdrojů dohledat, že prodávajícím byla společnost RT Company, spol. s r.o., zastoupená Ing. Ivo Grimem. V domě, kde se moje bytová jednotka nachází, žádné kanceláře ani nejsou, takže nemám ponětí, jak jste na svoje tvrzení přišla. Při koupi bytu jsem prošla asi 30 bytových jednotek, než jsem si vhodný byt, který jsem chtěla koupit, našla. Kdo měl, či neměl v nějakém domě před 20 lety kancelář, jsem opravdu nezjišťovala a ani nevím, jak bych to měla dělat. Transparentním způsobem jsem nabyla bytovou jednotku, zveřejňuji už léta prohlášení o svém majetku a závazcích (hypotéka), žádné kanceláře v našem domě opravdu nejsou a 80% mých sousedů, vlastníků ostatních bytových jednotek, jsou cizinci. Vlastním i prověrku Národního bezpečnostního úřadu na stupeň: "tajné" a tento úřad moje majetkové poměry prověřoval 15 let zpátky. Takže to, co píšete, je -  nezlobte se -bohapustá lež.

Jana Černochová