Mgr. Jana Volfová

předsedkyně strany Česká Suverenita, učitelka
  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.07.2014 1:36:10

Oblíbená lež neonacistů: „Češi ubližovali hodným Němcům“

Oblíbená lež neonacistů: „Češi ubližovali hodným Němcům“

I dnes se najdou ochotní kolaboranti, kteří bez uzardění překrucují historii a ze zločinců dělají nevinné oběti.

Je skutečnou tragédií, že s narůstajícím časovým odstupem od konce Druhé světové války rozpoutané Německem, Itálií a Japonskem, se stále častěji a stále hlasitěji ozývají hlasy, které již skoro sedmdesát let opakují nehorázné lži o zločinech, jichž se prý dopouštěli zločinní Češi na nebohých a bezbranných sudetských Němcích. Jedním z takových typických představitelů onoho pokrouceného výkladu historie je také jistý Tomáš Krystlík.

Tak tedy jen několik faktů. Postupimská konference, která probíhala od 17. července do 2. srpna 1945, nebyla pochopitelně mírovou konferencí, neboť probíhala v době, kdy ještě nebylo poraženo Japonsko, tedy byla to jen další z konferencí, na které spojenecké státy řešily především otázky dokončení porážky států, které rozpoutaly největší vraždění v dějinách lidstva. Ostatně jen čtyři dny po skončení Postupimské konference dopadla první americká atomová bomba na japonskou Hirošimu, kde v jediném okamžiku zemřelo 75 000 lidí.

V závěrečném protokolu Postupimské konference se k otázce odsunu německého obyvatelstva píše doslova toto:

„Konference dospěla k této dohodě o odsunu Němců z Polska, Československa a Maďarska:

Tři vlády prozkoumaly tuto otázku po všech stránkách a uznaly, že německé obyvatelstvo nebo jeho složky, které zůstávají v Polsku, Československu a v Maďarsku, bude třeba odsunout do Německa. Jsou zajedno v tom, že jakýkoli odsun musí byt prováděn spořádaně a lidsky.

Poněvadž by příliv velkého počtu Němců do Německa zvětšil břemeno, které již doléhá na okupační úřady, soudí, že tento problém by měla zkoumat především Kontrolní rada a přihlížet při tom zvláště k tomu, aby tito Němci byli spravedlivě rozděleni mezi jednotlivá okupační pásma. Dávají proto svým zástupcům v Kontrolní radě příkaz, aby co nejdříve svým vládám oznámili, kolik takových osob už přišlo do Německa z Polska, Československa a Maďarska, a aby podali odhad, v jaké době a jak rychle by mohly byt provedeny další odsuny vzhledem k nynější situaci v Německu.“

Je tady zřejmé, že k odsunu německého obyvatelstva by nemohlo dojít, kdyby spojenecké okupační orgány, nepřijaly odsunuté Němce v okupačních zónách. Je totiž třeba připomenout, že žádné „Německo“ v létě roku 1945 neexistovalo, a nebylo vůbec jasné, zda někdy ještě nějaký stát Němců vznikne. Z hlediska válečného práva, totiž úplná a bezpodmíneční kapitulace vůbec neznamená, že vítězné státy protihitlerovské koalice by měly jakýkoliv morální závazek k poraženému agresorovi. Navíc není pravdou, že sudetští Němci byli odsunuti převážně do sovětské okupační zóny, ale právě naopak ¾ jich bylo odsunuto do okupační zóny americké a britské, což by nebylo možné, bez jejich aktivního souhlasu.

Krystlík dále tvrdí, že z ostatních území nebyli Němci prakticky odsunuti a pouze připouští fakt, že například z Východního Pruska odešli Němci společně s ustupujícími jednotkami Wehrmachtu. Dovolím si připomenout, že ve Východním Prusku žilo před válkou 2,3 milionu obyvatel, kteří všichni utekli před postupující sovětskou armádou. Dobře věděli, že by s nimi nikdo neměl slitování, neboť zločiny, jichž se dopouštěli na ruském, polském a hlavně židovském obyvatelstvu nemají v dějinách obdoby. Rovněž pan Krystlík zcela bagatelizuje skutečnost, že dnešní území Polska zahrnuje velikou část předválečného východního Německa a že na tomto dnes polském území žilo 14 milionů Němců, kterým byl vyvlastněn majetek, a většina z nich rovněž byla odsunuta do okupačních spojeneckých zón.

Je třeba rovněž připomenout, že Čechy a Morava byly nejdéle okupovaným územím celé Evropy. Od 15. března 1939 a bylo to právě u nás, kde ještě 12. května u Slivic byla vybojována poslední bitva s jednotkami vrahounů z divizí SS. V této bitvě padlo 1200 americký, 2300 ruských a tisíc německých vojáků. 6 000 Němců padlo do ruského zajetí. O jejich osudu není nic známo, ale je velmi pravděpodobné, že i tyto tzv. oběti započítává Krystlík k obětem oněch „nevinných“ Němců.

Nezapomínejme prosím na to, že za šest let okupace bylo v tzv. protektorátu povražděno 45 000 českých vlastenců, což je více, než kolik zemřelo Britů v Londýně za celou válku. Československo ztratilo během války skoro 400 000 obyvatel, Americké ztráty za celou válku v Evropě i v Pacifiku činí 406 698 lidí. Bagatelizovat tedy utrpení, které pro Československo představovala okupace nacistickým Německem, je prostě pohrdání lidskými životy. Připomeňme jen, že za Druhého stanného práva v roce 1942 jen na dvou popravištích v pražských Kobylisích a v brněnských Kounicových kolejích bylo zavražděno německými okupanty od 29. května do 8. července 1942 celkem 941 lidí, z toho 145 žen. Nejmladším chlapcům bylo patnáct let, nacisté se dokonce ani nerozpakovali popravit ženu v sedmém měsíci těhotenství.

Proto říkám všem pánům Krystlíkům: „Česká Suverenita je tu právě proto, aby tyhle vaše nehorázné lži, zjevně zaplacené přímo sudetoněmeckým landsmanschaftem, vždy vyvracela a hájila tak historickou pravdu, za kterou naši prarodiče a rodiče trpěli a umírali na popravištích a v koncentračních táborech.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama