Mgr. Michaela Marksová

  • SOCDEM
  • Hlavní město Praha
  • místostarostka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.05.2016 22:00:00

Podporujeme technické profese mimo jiné rekvalifikačními kurzy

Podporujeme technické profese mimo jiné rekvalifikačními kurzy

Konference, která podporuje spolupráci středních škol se zaměstnavateli a úřady práce, se ve čtvrtek zúčastnila ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová.

„My podporujeme technické profese mimo jiné rekvalifikačními kurzy nebo v rámci poradenství pro volbu povolání prostřednictvím Informačních a poradenských středisek Úřadu práce ČR,“ uvedla ministryně Marksová. V 1. čtvrtletí 2016 realizoval ÚP ČR 1 697 rekvalifikačních kurzů zaměřených na technická povolání. ÚP ČR se také dlouhodobě aktivně účastní i dalších akcí, cílených zejména na podporu technických oborů, v rámci tzv. „Týdnů vzdělávání“.

V rámci poradenství pro volbu povolání v roce 2015 poradci Informačních a poradenských středisek (IPS) zrealizovali celkem 4 446 skupinových akcí pro školy, kterých se zúčastnilo 94 905 žáků a studentů. Dále IPS v loňském roce uspořádalo celkem 2 965 akcí pro 29 762 uchazečů o zaměstnání. Konference Partnerství je určena představitelům všech sektorů středních škol, vybraných technických univerzit, úřadů práce i zaměstnavatelům mimo oblast průmyslu.

Přáním pořadatelů bylo, aby se i představitelé netechnických středních škol a zaměstnavatelé ostatních sektorů hospodářství mohli seznámit s programy průmyslu na podporu jeho konkurenceschopnosti. Již třetí ročník opět pořádala Vzdělávací agentura Kroměříž společně s partnerem projektů IQ Auto, IQ Industry Sdružením automobilového průmyslu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama