ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.01.2015 17:30:59

Hledání nekonfliktního pokrmu

Hledání nekonfliktního pokrmu

Po uplynulém víkendu mi došlo, že i tak běžná lidská činnost jako jít se v pracovním dni najíst už nikdy nebude tak snadná jak byla doposud. Proč by tomu tak mělo být?

 Po uplynulém víkendu mi došlo, že i tak běžná lidská činnost jako jít se v pracovním dni najíst už nikdy nebude tak snadná jak byla doposud. Proč by tomu tak mělo být? Dá se říci, že považuji za nezbytné zareagovat na vyjádření, která jsou velice často diskutována v médiích. Já jako poslanec Úsvitu považuji za nutné se od nich distancovat alespoň touto formou.


Jak se to dnes celé seběhlo? Kolem jedenácté hodiny jsem pocítil již dobře známý pocit hladu a došlo mi, že najít řešení k uspokojení tak banální potřeby nebude tak snadné. Proč? No, protože mi to politicky myslí. Bylo by přece zcela nemyslitelné podporovat mezinárodní terorismus nákupem kebabu. Ale vzhledem k tomu, že je třeba býti aktivní, je třeba předcházet všem nebezpečím, která jsou spojená s konzumací riskantních potravin.


Poté co jsem odmítl tak jako každý týden navštívit svůj oblíbený stánek bylo třeba najít novou alternativu. Restaurace v mém okolí přece skýtají nespočet možností, ale tak jednoduché to rozhodně není.


Jako první možnost mě napadla irská restaurace, jejich krmě je chuťově vyvážená a esteticky přijatelná, co by se tedy mohlo přihodit. Nicméně politická analýza mne ihned odradila od vstupu. Irská restaurace by mohla býti pouze záminkou pro financování teroristů z IRA, tito lidé přece mají na kontě opravdu hodně zmařených životů. Co na tom, že Irsko a Severní Irsko jsou rozdílné země. Současnou logikou jsou přece i muslimové všichni stejní a proviňují se jen tím, že věří v jiného boha.


S Řeckou restaurací jsem se dostal do stejné situace prakticky okamžitě, je přeci snadno představitelné financování možných extremistů ze Zlatého Úsvitu. Ano, sice se jedná o úsvit, ale přeci jenom je to zcela odlišná hra..


Občas chodím i do velmi blízké čínské restaurace, ale měl bych se obávat toho, že by si toho někdo mohl přece jen všimnout. Být označen jako podporovatel těch kteří porušují lidská práva si nepřeji, Vzpomeňme si jak dopadl prezident Zeman, když udělal něco obdobného, ne o to vážně nestojím.


Takto by se dalo pokračovat dále a proto jsem se vzdal snu nalezení vhodné restaurace a zkusil se obrátit na rodinné zdroje. Maminka by byla samozřejmě ráda, že ji navštívím, ale ani návštěva domáckého prostředí není politicky zcela vhodná. Na výběr by byly dva pokrmy a oba jsou daleko za bezpečnou linií. Nikdy do dneška mne nenapadlo jak nebezpečným jídlem může býti španělský ptáček. Nemohu totiž tušit zda-li tento ptáček nepochází ze separatistické části Španělska, například z Baskicka. Ptáček by mohl býti podporou teroristické organizace ETA a proto i ten je již pro mne zakázán.


Druhou možností by bylo jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Maminčina slavná Švédská roštěnka. Zdánlivě bezproblémové, ale při hlubší analýze jsem i tuto alternativu zavrhl. Přecejen Švédové v dávné minulosti obléhali Brno, kolik lidí trpělo pod jejich meči a jinými zbraněmi. I s historickou odpovědností je přece nutno počítat, když jde o hledání toho nejlepšího politicky korektního pokrmu.


Když tak nad tím přemýšlím, není toto celé opravdu jen jedna velká blbost? Je, zcela nepochybně je. Přecejen teroristé z ISIL jsou financováni jistě něčím zcela odlišným než mým pondělním kebabem. Předpokládám, že miliony dolarů od kamarádů ze Saudské Arábie jsou mnohem zásadnějším zdrojem. Desítky vozů Toyota, které byly poněkud nevhodným darem vlády USA se kterými vjely do Iráku jistě nadělaly více škody než mých 60 korun.


Základní premisa, že každý kdo v naší zemi chce žít musí dodržovat naše pravidla v mém uvažování platila, platí a platit vždy bude. Je správné a společensky žádoucí aby lidé společenská a zákonná pravidla dodržovali a současně je v pořádku aby toto dodržování společnost vyžadovala od ostatních. Ale proč tedy máme tak přeplněné věznice když jsme všichni tak uvědomělí? A není třeba mluvit jen o trestněprávní rovině. Žijeme totiž v zemi, kde obcházení pravidel je národním sportem a určitou národní hrdostí. Každou chvíli mohu vidět jak všude kolem mě lide jezdí jinak než v souladu s pravidly silničního provozu, kdykoliv vyjdu ven narážím na neuklizené psí exkrementy a existují další a další příklady. Kažme vodu až poté co přestaneme pít víno a přestaňme být takoví pokrytci.


Jen abych dodal, na oběd jsem si dal svůj milovaný kebab, a odpoledne jsem si k arabskému obchodníkovi jel koupit můj oblíbený hummus. Ve svých chutích se nenechám ovlivňovat ať tak či onak. Žijeme ve svobodné zemi, kde si každý smí koupit či prodat vše co odpovídá zákonu, tak je to správné. Označování obchodů na základě náboženského přesvědčení již v minulosti použito bylo … a bohužel nezůstalo jen u obchodů...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama