Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.06.2011 17:59:32

Je málo osob z vedení ČSSD, které by server Vaše věc nenapadl a neurazil

Je málo osob z vedení ČSSD, které by server Vaše věc nenapadl a neurazil

Reakce předsedy Senátu Parlamentu ČR Milana Štěcha na článek od redakce vasevec.cz.

Je málo osob z vedení ČSSD, které by server Vaše věc od svého založení Jiřím Paroubkem nenapadl a neurazil. V případě mojí osoby tak server učinil poprvé, když jsem vyslovil názor, že případná kandidatura Jiřího Paroubka do Senátu na podzim loňského roku by poškodila ČSSD a její volební výsledek.

Co se týče oslavy narozenin prezidenta, včera mě informoval předseda ČSSD Bohuslav Sobotka o svém rozhodnutí nejít na tuto oslavu, ale k neúčasti mě nevyzýval. S ohledem na ústavní funkci, kterou zastávám, musím být schopen s prezidentem komunikovat, a to i přesto, že se naše názory zásadně liší. Výroky prezidenta Klause směrem ke stávkujícím jsem ostatně v médiích odsoudil a opakovaně jsem dával najevo, že stávkující mají mou plnou podporu.

Sám Jiří Paroubek v době, kdy působil jako předseda vlády i představitel opozice v Poslanecké sněmovně, s prezidentem Klausem komunikoval, a to až překvapivě často konsensuálně a umírněně. Jako příklad je možno uvést jeho loajální postoj k výhradě Václava Klause k Listině základních práv EU při ratifikaci Lisabonské smlouvy.

K dalšímu obsahu tohoto článku nemám potřebu se vyjadřovat a už vůbec se nebudu uchylovat k podobně urážlivým praktikám.

Milan Štěch, předseda Senátu PČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama