PaedDr. Mgr. Augustin Karel Andrle Sylor

Zemřel 15.4. 2021 po těžké nemoci ve věku nedožitých 75 let
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.02.2015 17:20:00

Kvůli solárnímu byznysu hrozila Vitáskové vražda. Zaslouží si cenu

Kvůli solárnímu byznysu hrozila Vitáskové vražda. Zaslouží si cenu

Navrhuji předsedkyni Energetického regulačního úřadu Ing. Alenu Vitáskovou na cenu Františka Kriegla, která se uděluje za mimořádné zásluhy v boji za lidská práva a občanské svobody, národní nezávislost, suverenitu a demokracii.

V minulém ročníku obdržela ocenění kupříkladu bývalá šéfka úseku kvality staveb ŘSD Miloslava Pošvářová.
„Alena Vitásková se nebála poukázat na to, že se solární byznys v ČR vymkl kontrole a upozornila na neoprávněné čerpání dotací více než 1500 solárních elektráren, které připravily občany ČR o desítky miliard korun,“ uvádí své důvody pro nominaci Andrle.

Vitásková ale také upozorňovala v roce 2013 poslance na nutnost urychleného přijetí nového zákona, kterým by se zabránilo zapojení bioplynových stanic do energetické sítě, což by zdražilo elektrickou energii pro spotřebitele o dalších 25 miliard korun ročně.

„Toto její hrdinské chování, kterým hájila zájmy České republiky, ji vyneslo opakovaná vyhrožování, která vyústila až ve dva pokusy o vraždu. I přes snahu o fyzickou likvidaci a nutnost osobní ochranky se paní Vitásková nebojí, což prokazuje tím, že se nehodlá vzdát vedení ERÚ. Jsem hluboce přesvědčen, že paní Ing. Alena Vitásková by byla důstojnou nositelkou ceny Františka Kriegela,“ míní Andrle.

Poslanec dále vyjádřil své přesvědčení, soudní řízení, v němž je v současnou chvíli Vitásková popotahována, je pouze dílem širokého a snahy o její diskreditaci.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama