Pavel Telička

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.07.2016 16:29:00

Musíme se bránit protekcionismu některých zemí

Musíme se bránit protekcionismu některých zemí

Evropská komise posoudí otázku vysílání pracovníků v odvětví mezinárodní silniční dopravy a zvažuje také zvláštní právní předpis, který by řešení tohoto problému sjednotil ve všech členských státech EU.

odpovědi na interpelaci Pavla Teličky to ve čtvrtek uvedla komisařka pro dopravu Violeta Bulcová.

„S přístupem komise souhlasím. Potřebujeme tato pravidla sjednotit, jinak bude každý členský stát postupovat jinak. To by znamenalo, že překážek na volném trhu bude víc. Nám jde ale především o jejich odstraňování. Musíme se také bránit protekcionismu některých zemí,“ uvedl Pavel Telička.

Europoslanec Telička se počátkem června Evropské komise dotázal, jak bude postupovat ve věci francouzského zákona o minimální mzdě v silniční dopravě. Tento zákon, tzv. Loi Macron, vstoupil v platnost 1. července 2016. Zahraniční dopravci se podle něj musí řídit francouzskými nařízeními o minimální mzdě, po dobu trvání přepravy na francouzském území také dopravci musí ve Francii stanovit své zástupce a překládat všechny relevantní dokumenty do francouzštiny.

Evropská komise kvůli tomuto zákonu zahájila 16. června s Francií správní řízení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama