PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.12.2014 21:16:11 - Vernarec

Kolomojskij a Achmatov

Rád bych se zeptal na ukrajinské oligarchy, KOLOMOJSKÉHO a ACHMETOVA, jenž mají své batalióny. Údajně občas jeden druhému, místo toho aby bojovali proti tzv. separatistům, likvidují si navzájem fabričky na povstaleckém území. No a Porošenko, aby jim oslabil jejich neomezenou moc, tak v kritických chvílích, kdy byly batalióny obklíčeny, tak jim nepomohl úmyslně. A oni dost krváceli. (Jinak se hovoří o 20 000 až 30 000 zlikvidovaných ukrajinců - celkem v létě tohoto roku). Jaký je Váš názor na tyto darebáky ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.12.2014 1:25:15 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Převrat na Ukrajině pomohl jenom oligarchům. Stovce nejbohatších patří na Ukrajině celých 38% národního majetku! Obyčejní Ukrajinci válku- navzdory propagandě- nechtěli a nechtějí. Ztráty na životech jsou podle mých informací mnohem vyšší. Soudím, že ukrajinský lid zatím neřekl poslední slovo a že v zemi dojde k sociálnímu výbuchu. 

Rinat Achmetov byl před Majdanem nejbohatším ukrajinským oligarchou, jeho majetek se odhadoval na 16 miliard dolarů. Patřil mezi ty, kteří vyzdvihli Janukovyče a financovali jeho kampaň, ale později se Achmetov a Janukovyč za dramatických okolností rozešli.  Achmetov kontroloval značnou část poslanců verchovné rady, kteří Janukovyče nezákonně sesadili. Kolomojskij měl před Majdanem majetek asi 3 miliardy dolarů. Dnes se tvrdí, že poměr majetkové síly obou oligarchů se otočil, protože válkou v Donbasu Achmetov velmi ztratil. Achmetov se snaží o to, aby jeho majetek v Donbasu utrpěl co nejmenší škody, ale ne vždy se mu to daří.