PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.07.2015 18:15:07 - rutin

Krystlík

Dobrý den, pane doktore, se zájmem i s pobavením sleduji, jak si "historik" Krystlík svými amatérskými pokusy o překrucování historie pravidelně koleduje o pár facek a jak mu je pravidelně dáváte. Mám dotaz: v diskusi jsem narazil na názor, že Heydrichova pozice v Říši nebyla příliš významná: "Stáli před ním všichni ministři, všichni župní vedoucí, velení armády, námořnictva i letectva. A hlavně - všichni Hitlerovi a Göringovi muži. V nacistickém Německu nerozhodovala hodnost či funkce, ale pověření Vůdce nebo jeho přímého zástupce." Můžete se k tomu vyjádřit? Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.07.2015 0:33:56 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Dobrý den, zastupující říšský protektor Reinhard Heydrich byl v hierarchii Třetí říše fakticky muž číslo 3, i když formálně stál výše Goering. Nicméně svým vlivem byl Heydrich hned za Hitlerem a Himmlerem a kdyby nebylo atentátu, postoupil by ještě výš. Pro svůj rostoucí vliv v RSHA byl jedním z kandidátů, kteří by za určité situace v budoucím čase mohli zaujmout Hitlerovu pozici. Měl dokonalé vojenské vystupování, jeho inteligence byla nesporná a organizačně byl velmi schopný, což prokázal mj. v barbarském projektu konečného řešení židovské otázky (např. konference ve Wannesee).