PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.12.2014 21:05:27 - Vernarec

Lži Bělobrádka

Čtenář se ptal p. Bělobrádka na rozkrádačku církve jenž se teď realizuje, tím že církev dostane velký majetek od státu. Bělobrádek rozhněvaně odpověděl "To se zeptejte důchodců v hospicích, používajících ošetřovatelskou péči, a další z církví zřizovaných sociálních a zdravotních služeb. Co bylo UKRADENO KOMUNISTY, MÁ BÝT VRÁCENO. NAOPAK, DOJDE K ODLUCE STÁTU A CÍRKVÍ A UŽ SE JIM NIC PLATIT NEBUDE, POJEDOU SI ZA SVÉ,“ Já se však domnívám, že veškeré aktivity církve jsou dotovany státem a chudáček církev neplatí nic. Jde o nemocnice, hospice a taktéž školy. Jaký je Váš názor?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.12.2014 1:09:32 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Pan Bělobrádek je -nemýlím-li se - veterinář z jatek. O složitostech názoru samotné církve na majetek v průběhu dějin ví velmi málo. V plném slova smyslu o církevní, čistě církevní majetek nešlo a jít ani nemohlo. A církev se svými institucemi  nemůže fungovat jako náhrada za struktury sociálního státu, zdravotnictví a školství. Jde tu o něco jiného- o další kolo majetkového převratu, s ním spojené zlodějny a o zajištění majetkové základny pro konzervativní ideologii. Takzvaná církevní charita jen zastírá pokus o kulturní převrat, srovnatelný s pobělohorskou dobou. Jinak, pokud jde o odluku státu od církve, půl milionu katolíků podepsalo tuším v roce 1985 petici za realizaci tohoto požadavku. Dnes se o tom nemluví. Proč asi?