PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.07.2015 12:03:04 - JItka Žídková

Řecko řeklo v referendu NE

Myslíte, že EU teď dostojí svým prohlášením a skutečně Řecko z eurozóny vyloučí nebo teď začnou nějaká nová jednání? A pokud ano, myslíte, že povedou k něčemu pozitivnímu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.07.2015 13:05:31 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
        Myslím si, že to bude začátek nových jednání a MMF už naznačil ochotu zmírnit podmínky pro Řecko. Musí se hledat kompromis a určitě se najde. Janis Varufakis odstoupil ze své funkce ministra financí, aby dohodě nepřekážel. Varufakis je vzdělaný ekonom, přednášející na britských a amerických univerzitách, a "urážel" sebevědomí ministrů financí, kteří si při vzájemných setkáních mysleli, že je poučuje.

        Dlouhodobé řešení musí být spojeno se změnou struktury národního hospodářství. Ilona Švihlíková zmiňuje odpuštění německých reparací a má pravdu, ostatně reparace znamenaly živnou půdu pro nacisty. Ale je tu jeden rozdíl: Německo nežilo z turistického ruchu a oliv. Německo mělo a má průmysl. Jestliže Thatcherová (idol Václava Klause) Velkou Británii zbavovala průmyslu, Němci to prozíravě neudělali a jejich dnešní stabilita je založena na silné pozici průmyslu.