PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.08.2014 12:16:44 - grad.

amerika je o hodne mladsi bracha/segra evropy aj.

Proc hraje prvni housle na vsechno co ma smysl, serou (pubertaci), jejich nejlepsi kamaradi ktere si tahaji (domu) jsou uk fasisti a ISIL . Puberta je zahul ale autorita by to vyresila neeeeee ????

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.08.2014 12:23:31 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Důvod je prostý: nejednotnost EU v oblasti zahraniční politiky. Například Velká Británie má tradičně "speciální vztahy v USA". Nějakou dobu ještě potrvá, než se evropské země shodnou na určitých základních společných zájmech. Zbigniew Brzezinski se posmíval, že EU je v ekonomické oblasti obr a v politice trpaslík, psal dokonce, že EU je v zahraniční politice protektorát USA. Tento stav není udržitelný, i když impotentní postavy jako Catherine Ashton tuto podřízenost USA praktikovaly. V ekonomické oblasti je je nebezpečná smlouva TTIP (Transatlantická dohoda o obchodu a investicích), která by dala americkým korporacím to, co chtějí-  kontrolu nad mezinárodním obchodem.