ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.04.2015 11:20:50

Na 50 Příbramáků se přihlásilo k úklidu města!

Na 50 Příbramáků se přihlásilo k úklidu města!

V sobotu 18. dubna se město Příbram zapojí do celostátní akce „Ukliďme Česko“. Skupiny dobrovolníků budou uklízet volně pohozené odpadky a černé skládky.

Město zajistí likvidaci veškerého vysbíraného odpadu, dobrovolníkům budou poskytnuty ochranné rukavice a pytle. V Příbrami akci organizuje odbor životního prostředí, který ji považuje za velmi užitečnou, protože dokáže zaktivovat velké množství lidí, kterým není lhostejný stav jejich okolí.

Byly zvoleny 2 varianty úklidu:

1. Dobrovolníci, kteří si sami chtějí uklidit nepořádek v okolí svého bydliště – těm město poskytne pytle a rukavice a zajistí svoz odpadu.

2. Další dobrovolníci budou organizovaně likvidovat skládky vytipované odborem životního prostředí – např. parkoviště Brod, lesy na Drkolnově a Březových Horách, veřejné prostranství v Orlově.

Akce bude probíhat přibližně od 08:00 do 12:00 hodin. „Podrobnosti času a místa srazu se domlouvají individuálně s každým přihlášeným dobrovolníkem. S ostatními případnými zájemci se sejdeme v 08:00 hodin před budovou odboru životního prostředí v ul. U Nemocnice,“ informuje vedoucí odboru Ing. Petr Walenka.

Pro zájemce – je možno se stále přihlásit – z důvodu urychlení komunikace doporučujeme registraci na e-mailu ozp@pribram.eu nebo na tel.: 318 402 476.

„Žádáme všechny, kteří se v registraci na www.uklidmecesko.cz nepřiřadili ke konkrétnímu organizátorovi úklidu, aby tak učinili nebo zavolali na tel: 318 402 476.  Na tyto dobrovolníky nemáme kontakt a nemůžeme se s nimi spojit,“ doplňuje Ing. Walenka.

---------------------------------------------

O akci Ukliďme Česko

Dobrovolnická akce "Ukliďme Česko" vychází z mezinárodně osvědčeného modelu "Let's Do It!". Tento typ úklidových akcí již proběhl úspěšně ve více jak 100 zemích za účasti 9 milionů dobrovolníků.

Loňský ročník, který byl oceněn Ekologickým Oskarem, motivoval k pořádání dalšího v tomto roce. Cílem akce je podle pořadatelů ze Spolku Ekosmák nejen uklidit naše okolí, ale i ve společné věci zaangažovat různé zájmové skupiny lidí, obce, školy, firmy, státní správu i jednotlivce a také mediálně zviditelnit dlouhodobě neřešenou problematiku černých skládek. V roce 2014 sesbíralo 6 200 dobrovolníků okolo 350 tun odpadů a vyčistilo přes 500 černých skládek. Letos se bude uklízet  na minimálně 750 místech po všech koutech České republiky! Mezi těmito zaregistrovanými organizátory úklidů figuruje i 140 škol, 275 obecních úřadů, nebo 25 firem.

Podle organizátorů je třeba nejen zapojit mnohem více dobrovolníků a uklidit ještě více černých skládek, ale i rozšířit povědomí o této akci mezi širokou veřejnost a vyvolat celospolečenskou diskusi k problematice černých skládek a nepořádku kolem nás. 

Více informací naleznete zde: http://www.uklidmecesko.cz/ 

Pavlína Svobodová, tisková mluvčí radnice
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama