RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2010 13:38:02

Bankrot ODS nehrozí, ten hrozí naší zemi

Bankrot ODS nehrozí, ten hrozí naší zemi

Úřadující šéf ODS Petr Nečas odpovídal on-line.

Volební lídr ODS Petr Nečas zřejmě po Mirkovi Topolánkovi převezme i post předsedy strany. Formálně to musí potvrdit ještě výkonná rada, už nyní ale převzal pravomoci předsedy. Co to podle něj přinese? Jak chce vést volební kampaň?

Úřadující šéf Petr Nečas odpovídal on-line

Petr Nečas věří, že Topolánkovo rozhodnutí bude znamenat zklidnění situace uvnitř ODS. "Jsem rád, že pan Topolánek odstoupil ze své vůle. Můžeme se teď plně soustředit na komunikaci s voliči," řekl Nečas s tím, že s Topolánkem se sešel už před několika dny a o tomto řešení spolu mluvili.

Nečas se stal volebním lídrem poté, co Mirek Topolánek položil tuto funkci na jižní Moravě.

Výkonná rada ODS Topolánkovi také doporučila, aby zvážil setrvání v čele strany. ODS nechtěla, aby Topolánek "zastiňoval" Nečase a mátl tím voliče.

Podle odhadů politologů se tímto krokem může největší pravicová strana vrátit zpět do hry o celkové vítězství ve volbách. Nečas může přilákat zpět tradiční voliče ODS, tvrdé jádro, jemuž vadil rozdíl mezi programovými činy a skutky, a tak částečně uteklo k TOP 09. Přivábit také může vlažnější voliče, liberály z velkých měst, jimž zase vadila arogance a skandály.

Do ODS vstoupil Nečas už v roce 1991, o rok později se stal poslancem. Původní profesí je fyzik. Je konzervativec, dlouhodobě kritizuje lobbování a žádá úspory.

Mirkovi Topolánkovi vyčítal kontroverzního lobbistu Marka Dalíka. Asi nejvíc vybuchl po jeho loňské dovolené s lobbisty v italském Monte Argentariu, když Topolánek dlouho nemohl pochopit, proč to veřejnosti tolik vadí. Tehdy Nečas řekl, že Topolánkovi chybí "sociální inteligence" a že volby může ODS vyhrát jedině tehdy, když se Topolánek udrží a už nikam nevyjede.

Pětačtyřicetiletý Nečas je považován za "pana Čistého", za nímž ani po dlouhých osmnácti letech v nejvyšší politice nejsou žádné skandály či aféry. A také je dlouhodobě hlavním tvůrcem programu občanských demokratů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama