RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.03.2012 18:50:00

Bém by měl odejít z ODS a rezignovat na poslanecký mandát

Bém by měl odejít z ODS a rezignovat na poslanecký mandát

Vyjádření předsedy ODS a premiéra Petra Nečase ke kauze odposlechů Pavla Béma a lobbisty Romana Janouška.

Situaci kolem zveřejněných odposlechů Pavla Béma a Romana Janouška považuji za velmi závažnou a musí být řešena urychleně. Nelze obsah zveřejněných nahrávek přehlížet.

 Opakuji, že se jedná o 5 let starou záležitost, která se objevila v médiích v době, kdy poměry na pražském magistrátu procházejí zásadní proměnou. Pavel Bém už tři roky není místopředsedou ODS, téměř dva roky není předsedou pražského regionu ODS, rok a půl není pražským primátorem. Pan Ďurica už odešel ze své funkce po nástupu současného primátora a pan Janoušek už nemá v Praze, ani na celostátní úrovni žádný vliv.

 Vždy jsem podporoval kroky primátora Bohuslava Svobody směřující k větší transparentnosti rozhodování na pražském magistrátu. Proto budu i nadále podporovat veškeré kroky pražského vedení ODS v tomto směru, aby si opět získalo důvěru veřejnosti.

 Kauza odposlechů, ať už je za ní kdokoli, Pavla Béma významně mediálně poškozuje, což si jistě uvědomuje v první řadě sám osobně. Za minimalistický požadavek považuji okamžité pozastavení jeho členství v ODS. Pokud tak neučiní v nejbližší době, budu podporovat takové kroky pražského regionu, které povedou k ukončení jeho členství v ODS. Na jeho místě bych rezignoval i na poslanecký mandát.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama