RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.04.2010 17:31:00

Jiří Paroubek by měl z předsednického postu odejít

Jiří Paroubek by měl z předsednického postu odejít

Nový lídr ODS Petr Nečas je pro předsedu ČSSD silný soupeř.

Podle průzkumu agentury Ipsos Public Affairs si většina lidí (59 %) myslí, že lídr ODS Petr Nečas je pro předsedu ČSSD Jiřího Paroubka silným soupeřem.

Takto se vyjádřilo 77 procent voličů ODS. Mezi sympatizanty ČSSD si to myslí 29 procent.

Agentura se rovněž tázala na výměnu Mirka Topolánka Petrem Nečasem v roli celostátního volebního lídra ODS. Nejsilnější skupina (20 %) uvedla, že s tím souhlasí, že to je dobře. U rozhodnutých voličů ODS je to 41 procent a u potenciálních 29 procent.

S výměnou nesouhlasí tři procenta lidí bez rozdílu stranických barev. Dvanáct procent lidí se přiklonilo ke slovům "je mi to jedno, nezajímá mě to". Podle deseti procent se "stejně nic nezmění". Na otázku, zda je Nečas lepší než Topolánek, odpovědělo kladně 8 procent dotázaných. Naopak názor, že Nečas nebude lepší, sdílí pouze jedno procento.

Podle většiny by měl odejít i Paroubek

Na dotaz, zda by z pozice předsedy ČSSD měl odejít také Jiří Paroubek, odpovědělo kladně 70 procent dotázaných. Mezi rozhodnutými voliči ODS se takto vyjádřilo 88 procent. U voličů soc. dem. to bylo 33 procent.

Petr Nečas poráží Jiřího Paroubka, pokud jde o programové body. V jeho schopnost vytvářet nová pracovní místa věří 24 procent, zatímco u J. Paroubka je to 18 procent.

Pokud jde o hospodaření s veřejnými financemi, kladně se o lídrovi ODS vyjádřilo 35 procent, zatímco J. Paroubkovi věří jen 11 procent.

V případě zlepšování zdravotní péče jsou pozice obou lídrů vyrovnané. Nečasovi věří 25 procent a Paroubkovi 24 procent.

Průzkum realizovala pro ODS společnost Ipsos Tambor. Od 29. března do 4. dubna bylo celkem dotázáno 1000 osob a u vybraných otázek dalších 527.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama